Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
PVN/10000LVL/
PODSKAŽITE!V sentjabre firma nabrala 10000.00
apgrozijums.Seičas podajot na PVN.Čto mne delat s oborotom par septembrī,oktobri un novembri.Bildrugoi grāmatvedis.Dumaju načislit PVN na realizaciju!?
Atbildes (16)
kāpēc? PVN aprēķinās tikai no tā momenta, kad ir saņemta PVN maksātāja apliecība.
Visu, kas saistīts ar PVN, drīkst uzskaitīt un iegrāmatot kā PVN tikai ar to dienu, kad izsniegta PVN maksātāja reģistrācijas apliecība.
Ar atpakaļejošu datumu neko nedrīkst ne načisļatj, ne arī otčisļatj.
'vajadzēja reģistrēties oktobrī jau kā PVN maksātājiem.
No ved v sentjabre oni dolžni bili po zakonu o PVN OBJAZATEĻNO stat PVN plateļšikami /apgrozijums VIII-IX 2005.g. 10000.lvl/.Dvamesjaca spali.
Tad iznāk, ka ar steigu jāreģistrējas un jāsniedz arī atskaite par to periodu, novembra atskaite jau vēl tik būs, bet par oktobri jāsniedz, ja jau septembrī sasniedza 10 000 apgrozījumu (pēdējo 12 mēnešu laikā).
PVN likuma 35. panta (3) Ja persona saskaņā ar šā likuma 3.pantaprasībām nav reģistrējusies Valsts ieņēmumu dienestā kā apliekamā persona, bet veic apliekamus darījumus, šī persona no dienas, kad tai bija jāreģistrējas šajā likumā noteiktajā kārtībā, tiek pakļauta nodokļa maksājumiem bez tiesībām uz priekšnodokļa atskaitījumiem. ...
Es saprotu, ka par septembri nevajag aprēķināt PVN, jo jāreģistrējas kā PVN maksātājam 30 dienu laikā no mēneša, kad sasniegts ats apgrozījums. .."...., ir pienākums ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc minētās summas sasniegšanas vai pārsniegšanas reģistrēties Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā."
Spasibo Cleo!Poedu v VID sdavatsja!
Sdavatsja ili otdavatsja...?
Cleo un Cleo_
Tā ir viena un tā pati persona vai divas dažādas personas?
Čisto iz-za ļubopytstva...
viena un tā pati
kā eņģelis un velnēns, kā labais un sliktais, kas ir katrā no mums. Kurš kuru pārspēj grūti man spriest par sevi.
par cik esmu skorpions un man ļoti strauji mainās noskaņojums, tad nu tik pat strauji (varbūt ne tik pat), bet mainās arī segvārds. Mans raksturs un manas garastāvokļa maiņas ir tikai un vienīgi mana problēma, es to apzinos, bet mainīt netaisos
??????????? Laikiem jūtos galīga muļķe palasoties VGK. Firma, kurā nesen sāku strādāt - pieregistrējās kā PVN maksatāji divus mēnešus pēc tā kā nodibinājafirmu. ieņēmumu nebija vēl vairāk kā 6 mēn., bet PVN priekšnodokli atskaitīja. VID tacū pieregistrēja bez nekadam problēmām. Itkā tā drīkstot. vai nav kaut kas īsti pareizi? Kaut kas pārprasts?
kur problēma? NO brīža, kad uzņēmums ir reģistrējies kā PVN maksātājs viņam ir tiesības atskaitīt priekšnodokli. VID var nereģistrēt, ja uzņēmums nav sasniedzis apgrozījumu 10 000 LVL, bet nav aizliegts reģistrēt. Ja jau VID piereģistrēja, tātad ir PVN maksātājs ar visām no tā izrietošajām sekām.
Jā, pareiz, vienkārsi laikam pārstrādājusies esmu un galva laikiem "galīgā sviestā saiet". Pat pašai kauns no tam muļķibām ko sarakstīju. Jam, bet tā jau ir kad pieredzes pamaz, tad arī sagadās muļķibas satrādāt.
nav muļķīgu jautājumu

ir neskaidras situācijas.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture