Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Cesijas līgums
Mīļie grāmatveži, varbūt kādam ir ideja kā nogrāmatot cesijas līgumu, kuru es saņēmu par to, ka mana uzņēmuma parādu piegādātājam sedz cita firma.
D 5310, bet ko tad es lieku kredītā? Kaut kādas rezerves?
Atbildes (9)
А при чем здесь проводки? Это говорит о том, что теперь Вы должны деньги тому предприятию которое за Вас расчиталось. Фирма которой Вы были должны, продала Ваш долг другой фирме и ставит Вас в известность что теперь Вы должны расчитываться с другой фирмой.
Так что когда с новой фирмой расчитаетесь будет Дт 5310 Кт банк!!!
Jums pašiem nekas nevienam nav jāmaksā ? Parasti šādos gadījumos cesijas manuprāt parādniekam ( kreditoram ) mainās tikai kreditora nosaukums un nekas nav jāgrāmato. Bet Jums ir kāds cits veids? Līgums cesijas arī kaut kāds ir?
Par cesiju tiek saukts kaut kas cits:
Jūsu firma ir parādā firmai A, firma A nevar no Jums sagaidīt naudiņu un "pārdot" savas tiesības citai firmai un tagad Jums jāmaksā tai citai.
Vēlāk turpināšu.
Mēs nevienam neko nemaksāsim, tur jau tā lieta, ka mēs pēc tam vairs parādā nepaliekam nevienam. Tie citi vienkārši apņemas par mums to parādu samaksāt. Un es nezinu , kur to likt. Jo iztrūlst man tā "pārdošanas "procesa. Ir tikai "nodošana".
Ну тогда у Вас не договор цесии , а договор дарения и тогда
Дт 5310 Кт доходы
и никакие ни резервы. Только вот у Вас должен быть документ, что Вам ничего платить не нужно будет.
Кстати это будет облагаемый доход и если у Вас прибыль, то с этой суммы нужно будет заплатить 15%.
Tad jau iznāk, ka pretējai pusei( tam kas sedz to mūsu parādu) tie būs izdevumi ar ko samazināt peļņu?
Nē peļņu viņi nevarēs samazināt, jo tie būs izdevumi kas nav saistīti ar saimniecisko darbību. Tas ies no tīrās peļņas.
Nu tagad jau Jums ir visas atbildes.
D 5310 K 8190 - uz attaisnojošā dokumenta pamata (par atbrīvošanu no maksāšanas).
UIN tas, protams, ietekmēs, bet atsvabinās no parāda maksāšanas.
Ja nerodas saistības pret personu, kas samaksājusi Jūsu vietā, nekas tālāk nenotiek, ja tomēr saistības ir - tad būs cits kreditors.
Protams, tam, kas maksā Jūsu vietā - izdevumi, kas nav saistīti ar saimniecisko darbību.
Liels paldies visiem par atbildēm.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture