Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Ar firmu nesaistīta cilvēka paraksts un KTPR! Uz tēmu sarakstu

Luisaleina 03.11.2005 14:55
243 ziņojumi
243 ziņojumi
Atbildes (17)
Pilnvara.

Tiggra123 03.11.2005 14:56
435 ziņojumi
435 ziņojumi
:-?

Luisaleina 03.11.2005 14:57
243 ziņojumi
243 ziņojumi
Если он подписывает, значит получает товар и соответственно реально работает.

Inst 03.11.2005 14:58
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Ļoti bieži preci ved ar firmu nesaistīti šoferi. Firma viņiem pēc līguma maksā par pakalpojumu, bet lai viņi varētu arī parakstīt PPR, vajadzīga šīs firmas izdota pilnvara. Šo veidu savā seminārā ieteica VID pārstāve.

Tiggra123 03.11.2005 14:59
435 ziņojumi
435 ziņojumi
Inst - viņš paraksta mums adresētas KTPR, kā kokmateriālu saņēmējs, lai gan es zinu, ka viņš nav mūsu darbinieku algas sarakstā...viņš ir valsts ierēdnis, un nevar būt vēl kāda uzņēmuma darbinieks.

Luisaleina 03.11.2005 15:02
243 ziņojumi
243 ziņojumi
KO jūs ieteiktu darīt? Var būt noslēgt ar viņu līgumu, bet kādu?

Luisaleina 03.11.2005 15:04
243 ziņojumi
243 ziņojumi
Acīmredzot kaut kādu juridiski pareizi atrunātu "Līgumu", ka viņš pieņem preci un paraksta tās pavadzīmes.

Tiggra123 03.11.2005 15:06
435 ziņojumi
435 ziņojumi
Pēc manām domām ir jābūt sadarbības līgumam ar šajā gadījumā minētā šofera darba devēju - firmu.
Zane Kiploka skaidro dīvaini - kā tad jūs viņam maksājat ("pa tiešo")? - tad jau viņš ir ar jums kaut kādās attiecībās.
Ja maksājat citai firmai, tad - sadarbības līgums ar to firmu.
Zane Kiploka skaidro dīvaini - kā tad jūs viņam maksājat ("pa tiešo")? - tad jau viņš ir ar jums kaut kādās attiecībās.
Ja maksājat citai firmai, tad - sadarbības līgums ar to firmu.
Aivars007 - sanāk, ka nekādu tiešo līgumu ar šo cilvēku noslēgt nedrīkst, bet tikai ar viņa uzņēmumu.., bet ar to uzņēmumu arī nevar - valsts ierēdnis, kuram nav tiesību strādāt vēl kaut kur..

Luisaleina 04.11.2005 15:24
243 ziņojumi
243 ziņojumi
Aivars 007,- šoferis strādā transporta pakalpojumu firmā X. Mūsu klients A atrodas Liepājā, preci ved firmas X šoferis, kas arī paraksta PPR, jo neviens firmas A pārstāvis pēc šīm precēm nebrauc. A firma pēc rēķiniem maksā firmai X, bet pilnvaru izraksta konkrētam šoferim, kaut arī viņš nestrādā firmā A. Mēs nemaksājam nevienam, tikai izsniedzam preci juridiski pareizi, lai PPR neapmaksāšanas gadījumā varētu pierādīt, ka preci saņēmis firmas A pilnvarota persona.
Vai tagad ir saprotams?
Vai tagad ir saprotams?

Tiggra123 04.11.2005 16:09
435 ziņojumi
435 ziņojumi
Tagad IR saprotams.
Tieši tāpat jau arī es domāju.
Tikai dažkārt gan jautājumi, gan skaidrojumi nav īsti saprotami.
Atvainojos, ka man uzreiz "nepielēca".
Tieši tāpat jau arī es domāju.
Tikai dažkārt gan jautājumi, gan skaidrojumi nav īsti saprotami.
Atvainojos, ka man uzreiz "nepielēca".
Увы, пробовала штрафовать - не помогает! Только с другой работы - опять наши "апсаймниекотаи" наляпали на накладных своих подписей!
Tieši tā - sods no VID 500 Ls, ja KTPR ir parakstījis šoferis, kas nav pieņemts darbā attiecīgajā transporta firmā. Ir bijis gadījums.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt