Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Hei, "Zalktis" lietotāji dalieties pieredzē ar algu uzskaiti Uz tēmu sarakstu

Aivareno 30.10.2005 10:30
6641 ziņojums
6641 ziņojums
Atbildes (23)
ar vienu nesanāks 
pirmais:
D 7210 Aprēķinātā alga
K 5610 Norēķini par darba algu
otrais par ieturētajiem nodokļiem:
D 5610
K 5720 ieturētais IIN no algas
K 5724 ieturētās soc.iemaksas9%
trešais par nodokļiem no darba devēja līdzekļiem:
D 7310 VSAOI
K 5724 DD soc.iemaksas24,09%
ceturtais par aprēķināto riska nodevu:
D 7330
K 5722 Norēķini par riska nodevu
piektais uz kases ordera vai bankas dokumentiem par izmaksāto darba algu:
D 5610 Norēķini par darba algu
K 2610 Kase vai 2620 Banka

pirmais:
D 7210 Aprēķinātā alga
K 5610 Norēķini par darba algu
otrais par ieturētajiem nodokļiem:
D 5610
K 5720 ieturētais IIN no algas
K 5724 ieturētās soc.iemaksas9%
trešais par nodokļiem no darba devēja līdzekļiem:
D 7310 VSAOI
K 5724 DD soc.iemaksas24,09%
ceturtais par aprēķināto riska nodevu:
D 7330
K 5722 Norēķini par riska nodevu
piektais uz kases ordera vai bankas dokumentiem par izmaksāto darba algu:
D 5610 Norēķini par darba algu
K 2610 Kase vai 2620 Banka
ja Tu domāji vienā operācijā "Grāmatojumi" bet atsevišķās rindās, tad jā, vismaz es lieku vienā finansu dokumentā "Grāmatojumos" nosaucot to par alga09/2005 (alga- mēnesis - gads).
Я тоже делаю всё в одном gramatojumse. Вот только выплата у меня идёт по кассе отдельной проводкой (как расходный кассовый ордер).

Vikki 30.10.2005 12:18
1596 ziņojumi
1596 ziņojumi
Cleo, bet man Zalktī nesanak likt vienā gramatojumā, jo: soc.nodolimklients- Valsts Kase
iedz.ien.nodoklism- Ventspils dome
aprēķinatās d.algas- pats uzņēmums
Varbūt, ka es ko nesaprotu, jo tikai septembri sāku Zalktī strādāt?
Pastāstiet kā var ar vienu grāmatojumu. Ko Jūs tādā gadījumā liekat klienta (partnera)vietā?
iedz.ien.nodoklism- Ventspils dome
aprēķinatās d.algas- pats uzņēmums
Varbūt, ka es ko nesaprotu, jo tikai septembri sāku Zalktī strādāt?
Pastāstiet kā var ar vienu grāmatojumu. Ko Jūs tādā gadījumā liekat klienta (partnera)vietā?
Nē, tomēr man neiznāk vienā grāmatojumā. Paliek spēkā 1.ziņojums. Laikam nevaru pariet uz ziemas laiku. Galvā putrojas...
Es mēģinaju darīt tā: Parasts grāmatojums>tad atsevišķās rindās salieku
1)aprēķinato darba algu
2)Aprēķināto sociālo nodokli (gan vienu, gan otru)
3)Aprēķināto riska nodevu
4)Aprēķināto IIN
Klients man šim grāmatojumam ir pati firma, bet piezīmēs es sarakstu pretī katrai rindiņai kontējuma nosaukumu.
Dokuments man ir algu aprēķina saraksts ar numuru.Pēc tam kontējumus es salieku uz algu saraksta.Nodokļu un algas samaksa protams notiek no kases un tā ir atsevišķa "opera".
Kļūda varētu būt klientu norādē.Tomēr gaidīšu vel viedokļus.
1)aprēķinato darba algu
2)Aprēķināto sociālo nodokli (gan vienu, gan otru)
3)Aprēķināto riska nodevu
4)Aprēķināto IIN
Klients man šim grāmatojumam ir pati firma, bet piezīmēs es sarakstu pretī katrai rindiņai kontējuma nosaukumu.
Dokuments man ir algu aprēķina saraksts ar numuru.Pēc tam kontējumus es salieku uz algu saraksta.Nodokļu un algas samaksa protams notiek no kases un tā ir atsevišķa "opera".
Kļūda varētu būt klientu norādē.Tomēr gaidīšu vel viedokļus.

Aivareno 30.10.2005 14:42
6641 ziņojums
6641 ziņojums
Cleo, vai Tu lieto "Zalkti"?

Aivareno 30.10.2005 14:43
6641 ziņojums
6641 ziņojums
У Cleo, по-моему, Тилде.
Aivareno, вроде и я так в "Zalktis" делала, как ты написал, клиентом указывала саму фирму.
Aivareno, вроде и я так в "Zalktis" делала, как ты написал, клиентом указывала саму фирму.
Kā tad var vienā gramatojumā dabūt dažādus klientus. Nevar taču soc.nodoklimlikt uzņēmumu. Tāpat iedz.ienākuma nodoklim klients (partberis, kam jāmaksā) nevar būt uzņēmums. To liek tikai aprēķinātai darba algai. Vai ne tā? Un tādēļ ir jāveic atsevišķi grāmatojum katram klientam. Tildē jau arī var veikt vienā grāmatojumā sadalījumu vienam nodoklim (piem.soc.) pa uzņēmuma apakšnodaļām (vai cehiem), bet partneris būs viens - VK. Vai es ko ne tā saprotu? Vismaz es tā ar Tildi 3 gadus strādāju. Lūdzu padalaties, kā var ar vienu grāmatojumu veikt darbības ar vairākiem partneriem reizē??? Pie tam vēl Tildē, ja liek uz apmaksas kontroli. Zalktī tāda vismaz nepastāv.
Я заносила в Тилде одной проводкой, как и писала Cleo, nosaucot to par alga 09/2005, например. То есть не разделяя по клиентам.
Кстати, аналогично в Кентавре делала моя коллега и в Ханзе точно также другая коллега делала.
Как-то не приходило в голову делить все (налоги) по клиентам.
Кстати, аналогично в Кентавре делала моя коллега и в Ханзе точно также другая коллега делала.
Как-то не приходило в голову делить все (налоги) по клиентам.
summas taču iznēsājas pa kontiem, to, ka tas nodoklis ir Valsts kasei jau paši zinat, neliekot klientu (partneri) summas tik un tā nonāks attiecīgajā kontā. Pie nodokļa apmaksas uzrādot klientu (Valsts kase) summa arī nonāk taču tajā pašā kontā, kur aprēķinātā. Nezinu, varbūt es nepareizi domāju, bet priekš kam algas aprēķina grāmatojumam uzrādīt partneri. Kontējumus taču liekat uz algu saraksta, nevis vedat vēl atsevišķu analītisko uzskaiti ar Valsts kasi.
Es jau arī par to partneri šaubījos.Tā ka nevarēju saprast ko likt, liku firmu.Laigan sapratu , ka īsti normali tas nav.Kadveidoju grāmatojumu katram nodoklim un vēl apreķinatai algai, tad dators "bļāva" ka tāds gramatojums ir , jo algas saraksts ir viens.

Aivareno 30.10.2005 18:04
6641 ziņojums
6641 ziņojums
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt