Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Zāģetavas - gatera uzskaites sistēma ... (Casy!!!!!) Uz tēmu sarakstu

Luisaleina 19.10.2005 12:39
243 ziņojumi
243 ziņojumi
Atbildes (15)
Jāved ir koksnes kustība. Saņemtie kokmateriāli - pārstrādātie kokmateriāli - gatavā produkcija. Tagad uzskaite saskaņā ar MK noteikumiem nr. 684.no6.septembra 2005.gada.Apaļkoki grāmatojas - izejvielas . Gatavā prod. kā gatavā produkc.
Ilma - paldies, bet vai pastāv kāda noteikta uzskaites sistēma programmās...

Luisaleina 19.10.2005 14:38
243 ziņojumi
243 ziņojumi
Mēs koksnes kustību vedam ar roku. Bet domāju ka varētu izmantot noliktavas programmas . Varbūt kāds atbildēs kas to dara ar programmu.
Ilma - tu nevarētu man atsūtit kādu paraudziņu, it kā viss ir skaidrs, bet kur paliek atlikumi...,kas ir pārstrādātie kokmateriāli...atvaino, bet pilnīgi neko nesaprotu..

Luisaleina 19.10.2005 14:56
243 ziņojumi
243 ziņojumi
Ka jau teicu vedam koksnes kustību ar roku un man nav elektroniska parauga:( Šeit atkal laikam jāgaida kad parādīsies Cleo. Varbūt viņai ir.Betideja tāda - iepērkam apaļkokus tas ir izejvielas rakstam saņemts - izsniegts prod.ražošanai. No izejvielām norakstam izejvielas apaļkokus cik tie ir izmantoti gatavās produkcijas ražšanai ti. atlikums uz mēn.sākumu saņemts , izsniegts , atlikums uz mēn. beigām. Gatavo produkciju uzskaitam atkal atsevišķi atlikums uz mēn sākumu saražots mēnesī , realizēts atskaites mēnesī un atlikums uz mēn beigām. Tā arī no gada sākuma pieaugošos skaitļos.
Es vēl pie apaļkoku pārskata klāt rakstu, cik iegūti zāgmateriāli, cik nomaļi un cik skaidas (pēdējos es rēķinu pēc noteikta procenta). Uzskaiti vedam tikai daudzumos(m3). Vedam pēc periodiskās inv. metodes, kontējam uz izdevumiem, atlikumi kontos mainās tikai gada beigās.

Ane 19.10.2005 15:18
619 ziņojumi
619 ziņojumi
Ilma - ja pareizi sapratu, sanāk 2 atskaites, viena parpārstādi zāģbaļķiem - ienāk - izlieto - atlikums; otra par gatavo prod.; t,i dēļiem - saražotie - pārdotie - atlikums. Bet kā ir ar pārpalikumu (skaidām, koku atgriezumiem), tos nevajag nekā norakstīt vai..?

Luisaleina 19.10.2005 15:26
243 ziņojumi
243 ziņojumi
Jā ir divas atskaites viena apaļkokiem ( izejvielām ) , otra gatavai produkcijai. Mēs neparādam atskaitēs nomaļu un skaidu iznākumu m3( pašreiz neviens neko par to nav teicis ) . Bet pareizāk noteiktu būtu ja uzrādītu kā Ane.Jair uzrādīti nomaļi un skaidas , tad arī noteikti ir jāparāda to norakstīšana - nomaļi , skaidas - pārdoti izlietoti savām vajadzībām utt. . Lūk tur tā nelaime , tāpēc labāk nemaz neparādam to uzskaiti. Bet visdrīzāk tas nav pareizi. Ane, kā Jums izdodas visus pārpalikumus uzrādīt norakstītus?
Ilma - vēlreiz liels paldies

Luisaleina 19.10.2005 15:48
243 ziņojumi
243 ziņojumi
Skaidas nododam katlu mājai, nomaļus daļu arī, daļa savai apkurei (būs jāsaraksta akti- raktīsu noteiki m3 bez summām, jo man nav novērtējuma summās). Agrāk atdevām par velti, ka tik kaut kas paņemtu un teritoriju atbrīvotu, tad tādu uzskaiti nevedām ( kā tad būtu atspoguļot nezinu).

Ane 19.10.2005 15:54
619 ziņojumi
619 ziņojumi
Te jau būtu jājautā Casy pēc paraudziņa. Man nav kokmateriālu pārstrādes, man ir tikai ciršanas tiesības un apaļkoku realizācija. Pārstrādē noteikti ir jau savi izstrādāti pārskati, tāpēc nevajag izgudrot riteni no jauna. Domāju Casy padalīsies, ja viņai ir. Man ir tikai tāds pārskats, kas ir pēc MK 684 noteikumu 8.punktadatiem- pagaidu uzglabāšanas vietā.

Luisaleina 19.10.2005 17:01
243 ziņojumi
243 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt