Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Kredīlinijas %
Labdien.
Ļoti nepieciešama Jūsu palidzība, jo pati vēl ar to nesaskaros savā ne ielgajā praksē ar tādu jautājumu.
Uzņemuma vadītājs aizdeva naudu savam uzņēmumam ar kredītliniju.
Man jāaprēķina kreditlinijas %:
1)vai mēs kopīgu dienu skaitu gadā pieņemam par 360 dienu vai 356;
2)ja kredītlinija ir EURO, bet uzņēmuma vadītājs papildināja uzņēmuma kontu Latos, tad ar kredītlinijas % apliekamo summas apmēru man jāpārrēķina pēc LB kursa uz šo dienu?
Paldies.
Ceru uz Jūsu atsaucību...
Atbildes (6)
Ну на первый вопрос понятно 356. Откуда же может быть 360?
На счет валюты -оговорите в договоре. Но курс евро сейчас привязан к лату и поэтому курсовой разницы нет. Будет только разница при конвертации по курсу банка, где у Вас счет. Так что пусть кладет столько латов, что бы у Вас не получалось разницы при конвертации. Но еще раз повторюсь. Этоот момент можно обговорить в договоре.
Neskatoties uz to, ka kredītlīnija ir eiro, visa uzskaite jums jāved latos arī latos. Ar LB kursu šogad vairs nav problēmu - katru dienu viens un tas pats.
Kredītam kredītiestādes vienmēr ņem 360 dienas, bet tam ir jābūt atrunātam jūsu līgumā cik dienas tiek ņemtas pie procentu aprēķināšanas
По-моему , год у нас 365 или 366 дней...
Все верно. Очень часто в кред.учреждениях и лизинговых компаниях за основу берется 360 дней/год и 30дней/месяц.
Paldies visiem par atbildēm.
Mūsu līguma nav ne kādas atrunās par dienu skaitu, līdz ar to man ir izveidojies šis jautājums,kā no praktikskās puses to labāk aprēķināt.
Bet visiem paldeis par atsaucību.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture