Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Transporta nodeva
Labrīt, cien. kolēģes!
Varbūt kāds var padalīties ar pieredzi...
Radās jautājumi:
1. sakarā ar transporta nodevas grāmatošanu - uz kādu bilances kontu grāmatot un vai drīkst norakstīt uzreiz (TN maksā par gadu - vai jādala pa periodiem, piem., 4 meneši 2005.gadā un 8 mēneši 2006.gadā)?
2. sakarā ar transporta apdrošināšanas grāmatošanu:
- 7630 - preču transporta apdrošināšana;
- ??? - administrācijas transporta apdrošināšana
un vai drīkst norakstīt uzreiz (sk.1)?
Atbildes (9)
1. Jādala pa periodiem. Maksājumi par 2006.gadubūs nākamo periodu izdevumi.
2. Grāmatojumi kā gribiet admin.transportaapdr.variet uz jebkuru
7.gr kontu kuru paredzēsiet.Bet tikai 2005.g. , 2006.g - nak.perizdevumi man piem. 2410.
Paldies, Ilma!
Sakiet, lūdzu, kādu kontu Jūs izmantojiet transporta nodevai?
Es transporta nodevu lieku uz 7550 - pārējie saimn.darbības izdevumi. Bet var arī ieviest speciālu kontu transp.nodevai, piem. pat katrai a/m atsevišķu.
Я всю нодеву списываю сразу в расходы, ничего не делю. Нет смысла. В случае чего, деньги все равно никто не вернет.
Es jau arī no sākuma nedalīju , bet zvērināta rev. , kas mums pārbaudīja lika obligāti nodalīt izdevumus pa gadiem. Jo 2006.gadaizdevumi neattiecas uz 2005.g. P/Z aprēķinu .
Транспортный налог не может быть переходящим с одного года на другой.Он относится только к тому году , в котором уплачен,поэтому не о каком остатке на 2006г. не может быть речи.
Я бы списывала сразу в расходы.
Cienījamie kolēģi , Jums taisnība. Transporta nodevu arī nedalu jo tā parasti nav norādīta no kura laika līdz kuram. Paskatījos , ka norādīti laika periodi un sajaucu ar transporta apdrošināšanu , kas ir dalāma par periodiem jo tur norādīts laika periods .Atvainojos Solbe! Bet citi jau palaboja.Manisteiktais attiektos uz transporta apdrošināšanu.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture