Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Finansu liizings
Sakiet luudzu,ka juus iegraamatojat auto,kas nemts finansu liizingaa. Uz kaadu konta nr. juus graamatojat saistiibas bez % maksaajumiem?
D1232- auto veertiiba bez PVN
D5721 - PVN
K - ?
Atbildes (22)
К 5540, сразу разбиваю на краткосрочные и долгосрочные
Кт 5ХХХ - в плане счетов лизинг
K5540- ilgterminja maksaajums
K- ? uzkaadu kontinju lai lieku iistermina saistiibas?
Kaa man pareizi ir dariit, katra gada sakumaa visus tos maksaajumus, kas aatiecas uz tekosho gadu jaapargramato no ilgtermina konta uz iistremina?
1.К 554Х - заведите как Вам удобнее.
2.Пишу бух.справку и каждый год на основании справки графика платежей делю (на долгосрочные и краткосрочные).
"справки и графика платежей"
Я ставлю на 55.. Сразу не разбиваю. Делю только для баланса.
sakiet luudzu, ja es esmu iegraamatojusi:
D1234-auto veertiiba bez PVN
D5721-PVN
K53101-auto veertiiba bez pvn
Vai tas ir ljoti nekorekti?
Tādā gadijunā Jums neiet bilance. Kādā kontā Kt Jūs likāt PVN summu?
Bet kāpēc " K53101-auto veertiiba bez pvn":-?
Pareizi būs: D 1234 K53101
D 5721 K53101
Bet PVN kopshs 2004.gadavar ielikt uzreiz PVN deklaraacijaa, un es taa arii izdariiju
Viss ir pareizi, bet taču jums jāmaksā katru mēnesi pēc rēķiniem kopā ar PVN
Nograamatoju uzreiz uz D5721 un ieliku PVN deklaraacijaa.Vaitad taa nevareeja dariit?kaarteejos Reekinos man vairaak neparaadaas PVN veertiiba, tikaipamatsumma un % maksaajumi
To:Alenushka
Aarpraac tieshaam taa jau laikam ir....ka vajadzeeja 53101 kontaa ielikt auto veertiiba +PVN
Bet vai driikst taa graamatot uz 53101 kontu, jeb vajag oblihgaati likt uz 5540 kontu?
Auto vērtība sastāv no pamatsummas un PVN. Un jums jāatmaksā kopējo summu, kura būs norādīta rēķinos. PVN jūs uzreiz atskaitījat ka priekšnodokli, bet līzinga kompānijai taču neatmaksājat.
Bet vai driikst taa graamatot uz 53101 kontu, jeb vajag oblihgaati likt uz 5540 kontu? - Jā, drīkst, ta ir jūsu persinīga lieta (atvainojos par kļudiem)
Kaa Juus domaajt vai var graamatot uz 53101-visu kopeejo summu liizinga?
Protams,var:)
D 1234 K 53101
D 5721 K 53101
Pec kartejo rekina apmaksas
D 53101 K 2620
PVn Jūs iegrāmatojat vienreiz un uzreiz priekšnodoklī, bet parādā līzinga kompānijai Jūs taču esat visu summu ar PVN. Kontā 53XX jābūt kopsummai.
Ja Jums ir parādā pircējs Jūs taču nedāvināt viņam PVN, Jūs 2310 kontā grāmatojat visu summu ar PVN. Debitors Jums ieskaita ar PVN, bet Jūs budžetam. Tas pats ir arī ar kreditoriem- Jūs ieskaitat kreditoram visu summu ar PVN, bet viņš to PVN ieskaita budžetā, ko Jūs ieliekat priekšnodoklī.
Ai ai kaads akmens noveelas no sirds visu liku baidiijos par to, ka nevar likt uz 53101 kontinju.
Liels liels PALDIES Jums (iipashi Alenushkai)!!!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture