Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Autoriepas
Vai ir kādi ierobežojumi cik riepas transporta uzņēmums var iegādāties katrai automašīnai (vicējiem un piekabēm)?Vai šīm riepām jārēķina nolietojums, un kā vispār iegrāmatot riepu iegādi - kā izdevumus?
Paldies!
Atbildes (7)
Nekur par normatīviem neesmu lasījusi. Riepas var iegrāmatot divejādi vai nu uzreiz uz izdevumiem vai pievienot a/m vērtībai pie PL kā būs Jūsu metodikā noteikts.
Es lieku uzreiz uz izdevumiem
es skatos pēc riepu būtības un laika, kad iegādātas.
ja iegādājos ģada beigās vasaras riepas, tad lieku uz mazvērtīgo inventāru - nosakot nolietojuma normu gads, lai nebūtu tā, ka izdevumi palielinās par riepām, kuras reāli ekspluatēs nākošajā periodā.
uz 7.k., no vesti ucet probega ,u nas norma 60000km
У транспортников - сразу в расходы. За исключением случая, о котором говорит Maakonitis. Но тогда я бы поставила не на малоценку, а в запасы.
Es lieku uzreiz uz izdevumiem uz kontu tranporta izdevumi 7760.
Jūs taču mašīnu iegādājāties ar riepām un iegrāmatojāt pamatlīdzekļos automašīnu ar riepām kopā. Vecās nolietojās, nopirkāt jaunas un norakstiet izdevumos vai kā mazvērtīgo. Mašīnas vērtība manuprāt nu gan nav jāpalielina, riepas taču var pārdurt nejauši arī ātrāk nekā Jums būs ekspluatācijas laiks noteikts.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture