Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Kapitālais remonts PL ar atlikušo vērtību 0 Uz tēmu sarakstu
Kapitālais remonts PL ar atlikušo vērtību 0
Veicam kapitālo remontu pamatlīdzeklim, kuram atlikusī vērtība aptuveni gadu ir 0 (PL pilnīgi nolietojies), bet tas vēl ir darboties spējīgs. Klāt pielikto vērtību norakstīsim izdevumos 2 gadu laikā.
Kā man tagad jārīkojas. Vienkārši jāpieliek klāt vērtība gan uzskaites, gan atlikušajai vērtībai? Bet šajā gadījumā būs nekorekti uzrādīt nolietojuma normu 50% gadā (jo tas tiek rēķināts no uzskaites vērtības).
Varbūt es varu norakstīt nolietojumu
D1292 K122 PL vecā uzskaites vērtība
un kā uzskaites vērtību likt tikai to, ko pielikām klāt kapitālajā remontā
D122 K5310 kapitālā remonta summa?
Un tad norādīt nolietojumu 50% gadā?
Vai tā drīkst darīt? Kā jūs darat?
Atbildes (6)
Ja atlikusī vērtība ir 0 , tad gan jaunā uzskaites vērtība gan atlikusī vērtība būs vienāda ar klāt pielikto vērtību.Var no jauna paredzēt amortizācijas normu
fin.gr kā paši vēlaties kaut arī 2 gadus .Un tā arī norakstīsiet katru gadu pusi. Man liekas nekas sarežģīts.
Atkārīgs no programmas iespējas, bet tomēr labāk pielikt kap.remontasummu pie PL vērtības.
Jā programmā laikam liekas klāt pie PL vērtības , bet arī tad taču nolietojumu rēķinās no nenoamortizētā t.i tās pašas kapitalizētās summas un var noteikt uz diviem gadiem .
Tāpēc teicu par programmas iespējam. Varbūt jūsu programmā var uzstādīt nosacījumus, lai aprēķinātu nolietojumu tā kā jums vajag no kap.summasievešanas datumam un uz 2 gadiem.
Manā programmā nolietojums rēķinās kā norādītie procenti no UZSKAITES VĒRTĪBAS. Tāpēc arī jautāju par to, vai DRĪKSTU uzrādīt, ka uzskaites vērtība ir kapitālā remonta summa.
Programmā varu uzrādīt, ka uzskaites vērtības irmaiņas = -vecā uzskaites vērtība +kapitālā remonta summa, nolietojuma izmaiņas ir -uzkrātais nolietojums.
Un varāt izmainīt PL lietošanas termiņu sākot noXX.datumam
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture