Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
atsevišķa uzskaite PVN
Lūdzu palīdziet.
Ko pēc PVN likuma 10.p.9.p.nozīmē nodrošināt apliekamu un nepaliekamu darījumu atsevišķu uzskaiti un 10p.kadnav nodrošināta atsevišķa uzskaite? Kā saprast šo uzskaiti?
Paldies.
Atbildes (5)
То и значит, что написано.
Вычитать предналог можно только тот, который уплачен для обеспечения облагаемых сделок.
Предналог для обеспечения необлагаемых сделок вычитать нельзя.
Для того, чтобы определить какой предналог к каким сделкам относится, организуют раздельный учет.
Если разделить нельзя, то предналог можно вычитать только пропорционально объему облагаемых сделок в общем объеме сделок.
А так, что Вы точно можете определить расходы которые идкт на облагаемые и не облагаемые сделки. Полностью раздельный учет вести практически не возможно. Подробно с примерами это описано в методических указания СГД к закону о НДС. Почитайте и Вам все станет ясно.
Tur jau tā lieta ka šo likumu un metodiku drīz no galvas jau būšu iemācījusies un nekas nav tapis skaidrs.
Piem: Mēs PVN maksātāji,ar PVN uzskaiti viss kārtībā (es tā domāju), un nu mums ir darījums ar kultūrkapitāla fondu viņi mūsu režisorei apmaksā biļēšu cenu uz vāciju, kur viņa piedalās projektā. KKF uz firmu pārskaita Ls 300 par šo projektu, neapliekams darījums, pati sev izrakstu rēķinu ielieku deklarācijas 49 ailē un 66 ailē proporcija, vai tā? un kur tad parādīt ka man ir vai nav šī atsevišķā uzskaite?
Laikam jau galīga nejēga, bet kaut kur esmu iesprūdusi.
paldies vēlreiz.
Bet ko Jūs rakstiete rēķinā un kāpēc rēķins bez PVN? Ja Jūs rakstiet kompensācija par biletem, tad ar ieņēmumiem tam nav nekāda sakara.
Kā nav ieņēmumi? Rēķinā raksta finasējums no KKF. Lai kā to nosauktu tie taču ir mani ieņēmumi, viņi man ieskaita naudu un šādi darījumi nav pvn apliekami.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture