По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

PVN uzskaites metodika Uz tēmu sarakstu

PVN uzskaites metodika
Lūdzu dodiet kādu norādi, kur meklēt PVN uzskaites metodiku.Kādu laiku atpakaļ bija šeit pat.Tagadvairs nevaru atrast.Varbūt vienkārši neredzu.
Suse
Suse 27.07.2005 12:10
30 ziņojumi

Atbildes (16)

Visu par nodokļiem var meklēt www.vid.govlv
Ilma
Ilma 27.07.2005 12:14
30495 ziņojumi
Atvainojos - www.vid.gov.lv
Ilma
Ilma 27.07.2005 12:15
30495 ziņojumi
PVN uzskaites metodika ir viens no grāmatvedības organizēšanas dokumentiem, tāpēc VID mājaslapā tāda lieta nav.
Suse
Suse 27.07.2005 12:21
30 ziņojumi
Par kādu metodiku Jūs runājiet? Tāpec ka ir arī VID metodiskie norādījumu.
Amuil
Amuil 27.07.2005 12:27
26369 ziņojumi
pašu metodika vai VID metodika?

MK 585 "41. Grāmatvedības organizācijas dokumenti nosaka kārtību, kādā dokumentē, novērtē un uzskaita uzņēmuma saimnieciskos darījumus, mantu un saistības, veic inventarizāciju, sniedz pārskatus par skaidrās naudas avansu, kā arī izejvielu un citu krājumu izlietojumu, organizē attaisnojuma dokumentu apgrozību un kārto grāmatvedības reģistrus. Grāmatvedības organizācijas dokuments ir arī uzņēmuma grāmatvedības kontu plāns, šī plāna, kā arī kodu un simbolu lietošanas noteikumi, ilgtermiņa ieguldījumu, apgrozāmo līdzekļu, saistību un pašu kapitāla instrumentu klasifikācijas kritēriji, grāmatvedības ierakstu, dokumentu un reģistru glabāšanas noteikumi un gada pārskata, kā arī citu grāmatvedības pārskatu sagatavošanas noteikumi."

nav jau it kā pateikts ka PVN nolikums (metodika) ir obligāts - viņu gan nez kāpēc prasa, bet laikam es šodien vairs nedrīsktu strādāt- no kurie vārdiem izriet, ka PVN nolikumam jābūt uzņēmumā? Ir taču VID metodiskie norādījumi par PVN uzskaiti/ Nr. 681 Par VID norādījumiem "Metodiskie norādījumi par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā darījumiem ar kokmateriāliem un PVN deklarācijas pielikuma aizpildīšanu"

http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=177&hl=1&oid=1993&otype=13
Cleo
Cleo 27.07.2005 12:28
19235 ziņojumi
Mani interesē pašu izstrādāta PVN metodika. It kā nekur nav rakstīts, ka to vajag, bet VIDs kadu laiku atpakaļ staigaja ,baudija uzņemumus tieši par gramatvedibas organizacijas dokumentiem un paģērēja, ka vajagot.
Suse
Suse 27.07.2005 16:56
30 ziņojumi
Suse, es varētu iedot savu, bet ja tā godīgi, tad nezinu, kur būtu teikts normatīvajos aktos, ka PVN metodika jāizstrādā pašiem uzņēmumā. Reāli ir princips un ir VID metodika pēc kuras jāvadās un neko jaunu šai ziņā neizdomāt, tāpēc man tur ir pamatā norā'diti konti no kontu plāna PVN uzskaitei.
Cleo
Cleo 27.07.2005 17:14
19235 ziņojumi
Paldies, Cleo! Man jau arī ir pašai sava izstrādāta, arī norādīti konti no kontu plāna, kā arī dažas uzņēmumam tieši specifiskas nianses par PVN. Tomēr man gribējās pārliecināties, ka kādam vēl arī tādas ir.Laikamjau tiem, kam ir, pašos pamatos tie principi apmēram vienādi.Man gan arī šķiet pilnīgi nevajadzīga tāda lieta, jo principi par uzņēmuma PVN uzskaiti ietverti (vismaz man) arī grāmatvedības uzskaites metodikā, kā arī to regulē tā pati VID metodika.

Izstrādāju tāpēc, ka VIDam vajdzēja.

Vēleiz- paldies!
Suse
Suse 28.07.2005 10:12
30 ziņojumi
Suse, nav jau par ko, Jūs jau savu pastu neiedevāt un es neaizsūtīju, vienkārši manu uzņēmumu specifika ir kokmateriāli, tāpēc tur jābūt dokumentiem ideāli, jo katru mēnesi tie atrodas VID tematiskajā pārbaudē sakarā ar PVN atgriešanu, līdz ar to metodikas nez kāpēc tiek prasītas katru trešo mēnesi mani jau tas sāk smīdināt, cik reizes vienam uzņēmumam var prasīt parādīt grāmatvedības organizācijas dokumentus, bet nu ja grib, lai skatās. Ja uzdod jautājumu, tad atbildu, ka tas ir aprakstīts metodikā, uz ko protams dzirdu: "ja? aa, nu labi". Secinājums metodikas vajadzīgas ķeksīšiem aktos, nu reti kurš tās lasa un lasa laikam tikai tad, kad nu ļoti vajag piesieties pie kaut kā, bet nav pie kā.
Cleo
Cleo 28.07.2005 10:48
19235 ziņojumi
Cleo, es arī domāju, ka Tev metodikas ir prasītas tāpēc, ka tematiskās pārbaudes aktā ir tiem atvēlēta rindiņa, kur jāliek ķeksīti.
Irena22
Irena22 28.07.2005 13:37
42998 ziņojumi
Irena22, es saprotu, bet nu pakstītos taču iepriekšējos aktos, viņiem taču ir viens eksemplārs, ko man katru reizi tā mape jānes, lai ievelk ķeksi, viņas tak neskatās nemaz.
Cleo
Cleo 28.07.2005 13:39
19235 ziņojumi
Bet Tu varēji iepriekšējo metodikas eksemplāru pazaudēt, tāpēc katru reizi vajag pārliecināties, ka Tev joprojam viss ir.
Irena22
Irena22 28.07.2005 14:22
42998 ziņojumi
Cleo
Cleo 28.07.2005 14:27
19235 ziņojumi
Cleo, mozhete mne skinutj Vashu metodiku? Budu ochenj priznateljna.
Totias
Totias 15.09.2007 23:00
564 ziņojumi
У Cleo в хранилище ее методики.
Irena22
Irena22 16.09.2007 17:11
42998 ziņojumi
Irena22, spasibo.

Cleo, Vam boljshoe spasibo!
Totias
Totias 16.09.2007 23:06
564 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.