Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Lietvedība
Labdien, cien.kolēģi!
Vēlējos lūgt padomu! Sāku strādāt jaunā darba vietā un secināju, ka iepriekš šajā uzņēmumā nav veikta ienākošo, t.i., vēstuļu, faxu, u.tml un izejošo dokumentu reģistrācija, nav numurēti arī sastādītie līgumi. Tagad nezinu kā es varētu sakārtot šīs lietas, vai varu sākt ar 2005.gadu vai arī man kaut kādā veidā ir jāreģistrē arī iepriekšējie gadi, uzņēmums darbojas no 1992.gada Visis ienākošie un izejošie dokumenti ir saglabāti, bet nav to reģistrācijas žurnāli, nav arī atzīmes, kad tie ir saņemti. Jau iepriekš pateicos par palīdzību!
Atbildes (24)
Domāju, ka Jūs nevarat atbildēt par to periodu ,kurā neesat strādājusi.Varat mēģināt ar 2005.gadasākumu.Bet varat ar to brīdi kad sākāt strādāt.Šīs ir manas domas.
Если Вам скучно и нечего делать- можно и с 92;) я бы-начала с этого., вродь за нерегистрацию писем никто не штрафовал;)
Jūs pieņemti darbā par sekretāri?
Klepa умничка, а я и не врубилась:)))
Лучше регистрацию организовать,а то руководителю трудно будет доказать , скажем ,почему счет и PVN проведены позже.
Лучше регистрацию организовать,а то руководителю трудно будет доказать , скажем ,почему счет и PVN проведены позже.
а при чем счета? там же про письма речь.
Jā, Jūsu info norādīts, ka esat g.grāmatvede.Tad jau lietvedība neattiecas uz Jums.Tasietilpst sekretāres pienākumos.
Paldies, par palīdzību! Arī es domāju, ka man nav jāatbild par nekārtībām, kas šeit bijušas iepriekš. Ar PVN un rēķiniem viss ir kārtībā!
Šajā uzņēmumā esam tikai divas grāmatvedes, kurām tad arī jāveic visi šie pienākumi. Sekretāre arī itkā nav nepieciešama, jo viņai nebūtu īpaši ko darīt, dokumentu apgrozība nav liela.
Nu tad sakārtojiet no Jūsu draba sākuma datuma un turpmāk reģistrējiet visu kā nākas.Par to Jums sods nevarētu draudēt.
Nevajadzētu piemirst par lietu pieņemšanas - nodošanas aktu, kurā tad arī atrakstīt šīs nepilnības.
es nesen biju uz semināru,kurā lektori bija no valsts arhīva un viņi mums teica , ka lietvedība, un lietu nomenklatūra ir viņu darbības lauciņš. respektīvi VID par to īpaši nepiesienas, bet ja ļoti grib piesieties un nav par ko, tad pēc VID audita sūta virsū Valsts arhīva auditu un tas tad nu bauda visu lietvedību un nomenklatūru.
varbūt kādam ir bijis Valst arhīva audits? padalieties lūdzu.
Man ir bijis. Atnāca sirsnīga tante, pa punktiem gāja cauri instrukcijai "Par juridisko personu arhīvu dokumentu uzkrāšanu, uzskaiti, saglabāšanu un izmantošanu", pārbaudīja lietu noformējumu, par kādiem gadiem lietas sašūtas un nodotas arhīvā glabāšanā, sevišķi lielu uzmanību pievērsa GLABĀŠANAS TERMIŅIEM un vai lietvedības nomenklatūrā parādās visi dokumenti, kas iestēdei obligāti.
Tad skatījās lietu aprakstus, vai ir ekspertu komisijas un arhīva nolikums, pārbaudīja arhīva pasi utt.
Kopumā - attieksme labvēlīga, daudz pārrunājām par arhivēšanas jautājumiem un ne tikai
es vispār nesaspringstu uz lietvedību, mans lauciņš ir grāmatvedība un nepieciešamie grāmatvedības dokumentu reģistrācijas žurnāli ir, pārējais nav mans pienākums un kā jau Indrina teica, VID lietvedību nebauda un lietu nomenklatūras neprasa. Valsts arhīvam manuprāt pietiek darba arī bez auditiem mazajos uzņēmumos.
bet viss taču beigās bija kārtībā? domāju ka nav jau viņi nekādi nezvēri.vismaz mūsu lektore bija vienkārši superīga!
Tā kā es esmu kancelejas vadītāja un pie tam budžeta iestādē, tad man savukārt jāspringst tieši par lietvedības jautājumiem.
tur jau tā lieta, ka jāsaspringst uz to ir lietvežiem un galvenokārt budžeta un valsts iestādēs, privātās struktūrās nav dzirdēts par arhīva auditiem.
http://www.arhivi.lv/latv/lvas-tiesibu-akti-instrukcija.pdf
1.1. daļā rakstīts, uz ko tas attiecas.
1.2. daļā rakstīts par atbildību.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture