По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Папочки для документов Uz tēmu sarakstu

Папочки для документов
Зарегистрирована строительная фирма. Опыта в делопроизводстве нет. Если кто знаком со спецификой строительства, посоветуйте, какая группировка документов наиболее распространена.
Alexey.v
Alexey.v 19.07.2005 00:19
114 ziņojumi

Atbildes (8)

kāpēc, lai lietvedības ziņā celtniecības firma atšķirtos no pārējām? http://www.arhivi.lv/latv/lvas-tiesibu-akti-instrukcija.pdf

kases dokumenti- kases mapē, bankas dokumenti- bankas mapē, rēķinus var atsevišķi - kā nu Jums ērtāk. utt. Kā Jums vieglāk orientēties tā arī sakārtojiet pa mapēm, uzmetiet lietu nomenklatūru un būs vieglāk izvēlēties lietu mapēm nosaukumus.
Cleo
Cleo 19.07.2005 07:57
19235 ziņojumi
Cleo-vispār jau laikam cilvēks domāja par lietvedību nevis grāmatvedību. Tās ir dažādas lietas.
Artur100
Artur100 19.07.2005 08:12
136 ziņojumi
un par ko tad es atbildēju? "какая группировка документов наиболее распространена..."- kā pārsvarā grupē dokumentus? es tā šo jautājumu saprotu. Manuprāt lietvedība ir tieši saistīta ar grāmatvedības un citiem iekšējiem un ārējiem dokumentiem.

Ja jau es esmu nepareizi sapratusi jautājumu, tad Secret dodiet savu atbildi- savu viedokli vai normatīvo bāzi kā jautājumu saprotat Jūs. Es iedevu adresi uz lietvedības instrukciju.
Cleo
Cleo 19.07.2005 08:21
19235 ziņojumi
"....2.3.2. Lietu veidošana.

2.3.2.1 Lietu veidošana ir dokumentu grupēšana lietā, un to veic juridiskās personas darbinieki saskaņā ar lietu nomenklatūru.

2.3.2.2 Lietā ievieto dokumentus, kas pēc sava satura atbilst lietas virsrakstam. Nav pieļaujams lietā ievietot dokumentus, kas uz to neattiecas, dokumentus, kas jāsūta atpakaļ korespondentam.

Ievietojot dokumentus lietās, pārbauda to noformēšanas pareizumu (vai ir paraksts, datums, indekss, kopijas pareizību apliecinošs paraksts u. tml.). Katrai lietai jābūt ne vairāk kā 30 mm biezai. Ja dokumentu apjoms ir lielāks, veido vienas lietas vairākus sējumus.

2.3.2.3 Lietā ietver viena lietvedības gada dokumentus (izņemot tās lietas, kas turpināmas vairākus gadus)...."

utt.
Cleo
Cleo 19.07.2005 08:31
19235 ziņojumi
Речь идет о делопроизводстве или бухгалтерии?
Inst
Inst 19.07.2005 08:35
nav ziņojumu
Vai tad lietvedība celtniecības firmā atšķiras no lietvedības teiksim kokapstrādes firmā? Visiem manuprāt ir vieni noteikumi šai ziņā http://www.arhivi.lv/latv/frames/lvas-frame-t-a-plan-parb.htm
Cleo
Cleo 19.07.2005 08:50
19235 ziņojumi
Man arī kādreiz radās jautājums, kad biju palasījis gudras grāmatas.Kas ir lietu nomenklatūra.Pazvanīju paziņai uz arhīvu , lai apskaidro man prātu.Izrādījās, ka lietu nomenklatūra ir visas tās dokumentu mapītes kas ir uzņēmumā, sakārto noteiktā secībā.Un nav tik svarīgi vai tie ir personāla dokumenti , grāmatvedības vai celtniecības tāmes.
Aivareno
Aivareno 19.07.2005 09:38
6641 ziņojums
Инсту

Речь идет в первую очередь о делопроизводстве
Alexey.v
Alexey.v 20.07.2005 11:24
114 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.