Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Automašīnas patapinājuma līguma paraugs!!!!!!!! Uz tēmu sarakstu
Automašīnas patapinājuma līguma paraugs!!!!!!!!
Sveikiņi!
Vai kāds lūdzu varētu man atsūtīt automašīnas patapinājuma līguma paraugu, kā arī visu nepieciešamo dokumentu sarakstu (varbūt ir iespēja dabūt paraugus), kas nepieciešams, lai noformētu automašīnu uz firmu.
Iepriekš jau pateicos!
Atbildes (17)
lai noformētu automašīnu uz firmu- kādā nozīmē? Nopirkt vai saņemt kā dāvinājumu???
nesen biju uz semināru, kurā mums stāstija, ka patpinājuma līgumi ir ļoti neizdevīgi priekš firmas un nodokļu inspektoriem patīk pie tiem piekasīties, tāpēc labāk izmantot nomas līgumu, kur ir kautkāda simboliska maksa
firmām jau nu gan viņi ir izdevīgi- nav nodokļu. Bet nodokļu inspektoru darbs ir papildināt Valsts kasi

tāpēc viņiem patīk piekasīties, bet pēc Civillikuma patapinājuma līgums nav atcelts.
Droši vien semināru pasniedza nodokļu inspektors
vienīgi mums VID seminārā teica, ka patapinājuma līgumu var noslēgt ar uzņēmuma darbiniekiem. bet ja slēdz ar kādu personu no malas tad jaslēdz nomas līgums.
1947.Patapinājums (lietošanas aizdevums) ir līgums, ar kuru kādam nodod lietu bez atlīdzības, bet noteiktai lietošanai, ar nosacījumu atdot to pašu lietu.
1948.Parpatapinājuma priekšmetu var būt kā kustamas, tā arī nekustamas lietas.
Par patapinājuma priekšmetu var būt arī svešas, bet tikai ne patapinājuma ņēmēja paša lietas.
1949.Līdzdalība lietas lietošanā, nenododot to lietotājam, uzskatāma nevis par patapinājumu, bet par dāvinājumu.
1950.Arpatapinājumu lietas īpašnieks nezaudē īpašuma tiesību uz lietu un paliek tās valdītājs; patapinājuma ņēmējs ir tikai tās turētājs.
Civillikumā nekur nav teikts, ka patapinājuma līgums slēdzams tikai starp darbiniekiem. Lai viņi vairāk dod atsauces uz likumiem pie saviem vārdiem, nevis izsaka savus viedokļus nepamatojot tos ne ar ko.
http://www.ur.gov.lv/drukat.php?t=8&id=306&v=lv
es tiko atradu kolosalu adresi ar dažādiem līgumiem, ceru ka Jums kadam noderēs!
http://www.e-jurists.lv/index.php?a=4&b=41
atvainojos! es tikai nepateicu ka šie līgumi ir par maksu.bettāpat ja kādam tiešām ir vajadzība, tad atrast tur var daudz.
Ну и ценник там!
bet tur tagad ir akcija apskatieties, ja viņu adresi parsūta 5 draugiem, tad 1 līgumu var lejupielādēt par velti.
Patapinājums (lietošanas aizdevums) līgums можно спокойно заключать, точно оговорив, какие конкретно расходы оплачивает фирма. Вся загвоздка в том, что прибыль "плоды" с вещи - принадлежат владельцу вещи. И СГД это трактует очень широко.
А вот договор аренды за символическую плату - не проходит, так как в том же Civillikumā указано, что аренда символической "для виду" быть не может. Минимально - это плата в размере амортизационных отчислений. Поэтому важно указывать стомость а/м на момент заключения договора.
kāpēc maksāt par to, ko var dabūt par velti?

Tāpat es nesaprotu, kā var būt likumdošanas normatīvo aktu bāze maksas pakalpojums. Galu galā likumdošanai ir jābūt pieejamai bez maksas lietošanai un ievērošanai.
Cleo, у нас теперь рыночная экономика
es arī uzskatu, ka šādām datu bāzēm būtu jābūt pieejamām par velti, bet ja jau pieprasījuma nebūtu diezin vai šis piedāvājums par maksu pastāvētu.
domāju, ka pieprasījums ir bezmaksas. Nevienā likumā nav piebildes, kas šo likumu aizsargā autortiesības un ka par tā izmantošanu ir jāmaksā. Galu galā tā ir normatīvā bāze!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture