По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Grāmatvedība pēc līguma. Uz tēmu sarakstu

Grāmatvedība pēc līguma.
Situācija sekojoša. SIA noslēdzis līgumu par garāmatvedības pakalpojumiem ar grāmatvedību apalpojošu firmu citu SIA . Visu grāmatvedību kārto apkalpojošās firmas darbinieks. Jautājums - visās atskaitēs uz VID piem. kases izdevuma orderos u.c. kas parakstās par grāmatvedi ? Vai darbinieks no apkalpojošās firmas , bet viņš taču it kā nekas tai firmā nav. Vai pats firmas īpašnieks visās vietās gan vadītājs gan grāmatvedis un uz kases izd.orderavēl kā kasieris - arī domāju nav pareizi. Kādas Jūsu domas kā būtu pareizi .
Ilma
Ilma 13.07.2005 15:06
30495 ziņojumi

Atbildes (12)

За бухгалтера подписывается работник бух-ой фирмы (Обычно в договоре об обслуживаниии уточняетя кто именно это будет) За директора -директор, за кассира кассир Вашей фирмы.
Tanjushkas
Tanjushkas 13.07.2005 15:14
1465 ziņojumi
Маразм получается.

Потому как получается, чтобы получить дентги, нужно сьездить в обслуживающую фирму подготовить и подписать ордер, затем вернуться в свою фирму, получить подпись директора и идти к кассиру получать деньги.

Ага, вот прям так все и бегают, сначала в фирму по бух.обслуживанию, а потом в кассу.
Amuil
Amuil 13.07.2005 15:30
26369 ziņojumi
Бегают Илоночка, бегают-раз в год-12 папочек- и на подпись:)))
Uzzi
Uzzi 13.07.2005 15:33
nav ziņojumu
Ага раз в год, а что при тематической проверке если что делать будете?
Amuil
Amuil 13.07.2005 15:35
26369 ziņojumi
Arī man šī problēma liekas aktuāla. Normāli būtu jābūt tā, ka orderis tiek sagatavots uzņēmumā uz vietas. Ir divi risinājumi - orderī vispār parakstās tikai direktors un kasieris, grāmatveža paraksta nav (jo tas neko pēc būtības neapliecina), vai arī grāmatvedis parakstās par to, ka ar šo dokumentu ir iepazinies (un parakstam pievieno tās dienas datumu, kad šo orderi saņem).

Realitāte ir tāda, ka daudzas mazās firmas vispār nekārto kasi, ja nav kases ieņēmumu, bet vēlas, lai grāmatveži sagatavotu pāris izdevumu orderus (tas parasti notiek nākamajā mēnesī). Man jau nav grūti parakstīt orderus kā grāmatvedim, ja jau tie paraksti ir tik nepieciešami, bet es tiešām neredzu jēgu. Tad jau jāliek grāmatvedim parakstīt visus rēķinus, maksājumu uzdevumus u.c. dokumentus, ko viņš nav gatavojis, bet tikai nākamajā mēnesī apstrādā.
Ilzex
Ilzex 13.07.2005 15:38
2710 ziņojumi
Кто говорил- чай-кофе поить:)
Esk
Esk 13.07.2005 15:40
1147 ziņojumi
Я обслуживаю фирму, где по приходным ордерам принимают деньги за страховые полисы от клиентов. Приходиться подписывать раз в недельку пустые ордера (на вперед).

Конечно же плохо, а как же еще?
Julijatim
Julijatim 13.07.2005 15:50
8799 ziņojumi
Но подпись бухгалтера не только в ордере нужна, но и в кассовой книге. Книгу тоже наперед подписываете? Черевато знаете ли.
Amuil
Amuil 13.07.2005 16:36
26369 ziņojumi
man bija dokumenti, kur parakstīja apkalpojošās firmas grāmatvedis, tikai klāt bija piebilde: saskaņā ar līgumu Nrxxx
Indrina
Indrina 13.07.2005 16:50
nav ziņojumu
Es laikam tomēr saņemšos un palūgšu VID rakstisku skaidrojumu par šo lietu. Kāda jēga no šāda grāmatveža paraksta, ja tas nepiedalās darījuma sagatavošanā? Es kā grāmatvedis varētu parakstīties par to, ko es sagatavoju - piemēram VID atskaites. Manuprāt, grāmatvedim nav nozīmes parakstīt kases orderus, ja grāmatvedība netiek veikta uz vietas firmā.
Ilzex
Ilzex 13.07.2005 17:57
2710 ziņojumi
man bija dokumenti, kur parakstīja apkalpojošās firmas grāmatvedis, tikai klāt bija piebilde: saskaņā ar līgumu Nrxxx

ko tas nozimee, ka PILNIIGI pie katra taada graamatvezha paraksta jaaliek klaat PIEBILDI....drusku pa treknu sanaaks....
Kml
Kml 14.07.2005 10:46
1086 ziņojumi
Mūsu grāmatvedības firma ir uztaisījusi zīmodziņus - SIA XXX - mūsu firma, vārds, uzvārds , telefons. Un visur parakstāmies, gan uz atskaitēm, gan orderiem un liekam zīmogu. Ir bijušas VID pārbaudes klientu firmās - viss OK.
Zaiga
Zaiga 14.07.2005 13:28
21 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.