По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

PVN un trīsstūrveida darījums Uz tēmu sarakstu

PVN un trīsstūrveida darījums
Mūsu firmai Latvijā reģistrēts uzņēmums piegādājis (kā starpnieks) no ES pamatlīdzekli. Darījums ir aplikts ar O% PVN likmi. Kā jūs domājat, vai darījums gadījumā nav apliekams ar 18%, jo Latvijā reģistrēts uzņēmums pārdod PL otram Latvijas uzņēmumam (ir izrakstīta stingrās uzskaites pavadzīme)?
Liidzha
Liidzha 08.07.2005 10:50
29 ziņojumi

Atbildes (3)

Tas nav trīsstūrveida darījums, un PL saņemšana no ES ir ar 0%, bet PL pārdošana iekšzemē ir apliekāma ar 18%.
Tt7
Tt7 08.07.2005 11:43
37863 ziņojumi
Чтобы была трехсторонняя сделка, все участники должны иметь НДС номера разных стран ЕС.

Статья 27. Трехсторонние сделки

(1) В трехсторонние сделки вовлечены отправитель товаров, посредник и конечный получатель товаров. Отправитель товаров по указанию посредника отправляет товары конечному получателю товаров.

(2) В трехсторонних сделках:

1) отправитель товаров осуществляет поставку товаров на территории Европейского Союза посреднику;

2) посредник осуществляет приобретение товаров на территории Европейского Союза и поставку товаров на территории Европейского Союза конечному получателю товаров. В квартальном отчете о поставках товаров на территории Европейского Союза такая поставка товаров отмечается буквой "S".

3) получатель товаров осуществляет получение товаров на территории Европейского Союза.

В данном случае вам должны продать с 18%.
Xan
Xan 08.07.2005 11:49
4878 ziņojumi
Jā, pareizi, es nepareizi izteicos par trīsstūrveida darījumu, vajadzēja rakstīt - darījums ar starpnieku!!!!!

Paldies par atbildēm, jūs apstiprinājāt manas šaubas
Liidzha
Liidzha 08.07.2005 14:48
29 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.