По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

NĪ nodoklis Uz tēmu sarakstu

NĪ nodoklis
Cik saprotu, nekustamā īpašuma nodokli maksā vadoties no ekspertu noteiktās NĪ kadastrālās vērtības. Vai iespējams, ka būtiski atšķiras ekspertu noteiktā vērtība no tās, ko uzskaitījis grāmatvedis, iegrāmatojis pamatlīdzekļos (visi izdevumi atbilstoši likumiem un dokumentiem) līdz NĪ nodošanai ekspluatācijā. Vai eksperta "spriedumu" uzņēmums var kaut kā mainīt, ja uzskata, kas noteiktā vērtība ir pārāk augsta un līdz ar to maksājamais nodoklis nav objektīvs? Cik tad uzņēmumi ir ieinteresēti noteikt NĪ patieso vērtību?
Art11
Art11 07.11.2002 11:11
nav ziņojumu

Atbildes (1)

Būtu jauki ja Jūs precizētu dažas niances:

1) Jūs darbojoties fiziskas vai juridiskas personas vārda?

2) Jūsu jautājums ir saistīts ar zemi vai ar ēkam un būvem?

3) Ja tomēr jautājums ir saistīts ar ēkām un būvēm (to aplikšanu ar NĪN), "nodošana ekspluatācijā" ir saistīta ar ēkas rekonstrukciju/ jaunbūves nodošanu ekspluatācijā?

Jebkurā gadījumā gribētos pievērst Jūsu uzmanību faktam, ka kadastrālo vērtību nosaka nevis "eksperts", bet Valsts zemes dienests, ka to paredz likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 4.pants
Ad_noctum
Ad_noctum 20.01.2003 14:12
nav ziņojumu

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.