По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Z kases grāmatā . Uz tēmu sarakstu

Z kases grāmatā .
Cleo , varbūt esmu ko palaidusi garām , bet lasīju Jūsu ziņojumu par to , ka VID pieprasīja vilkt Z par visu kases grāmatas lapu , ja nav dienā ieņēmumu .Devāt VID rakstisku pieprasījumu skaidrojumam . Ko VID atbildēja ? Vēl , ja kases grāmatu kārto elektroniski . Kā tad ? Manuprāt tādu tukšu lapu vispār neizdrukā. Un vēl par kases grāmats brošēšanu , kārtojot elektroniski . Kā to praktiski darāt ? Jo tad jau jādrukā vienmēr no gada sākuma un tad jābrošē cauršujot? Visu laiku kārtojām ar roku . Tagad ar Zalkti programmu .Paldies par atbildēm.
Ilma
Ilma 01.07.2005 12:01
30495 ziņojumi

Atbildes (5)

Atbilde ir šajā jautājumā http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=7&tid=22036&pg=1

MK 584 noteikumi 11. Ja kases grāmatu kārto elektroniski, izmantojot datorprogrammu, tad nodrošina izdrukas – attiecīgā perioda kases ieņēmumu un izdevumu pārskatus. Pārskatiem jābūt numurētiem no pārskata gada sākuma augošā secībā. Pārskata gada beigās vai, ja nepieciešams, agrāk izdrukas brošē hronoloģiskā secībā.

ja nepieciešams, teiksim pārbaudei var brošēt un cauršūt ātrāk.
Cleo
Cleo 01.07.2005 12:13
19235 ziņojumi
Bet,vai nevar atstāt kases grāmatu elektroniskā veidā,ja nav nepieciešams pārbaudei?
Inga73
Inga73 01.07.2005 12:21
138 ziņojumi
domāju, ka var līdz gada beigām, bet gada beigās gan ir jāizdrukā un jābrošē. Lai nerastos nesaskaņas ar VID tomēr ieteicams drukāt katru mēnesi un pievienot pie kases dokumentiem kases grāmatu, ja jautājat man tad es to darītu par katru dienu un drukātu divos eksemplāros. Bet varat protams spēkoties ar VID ņemot MK 584 noteikumus, lai gan 11.punktā arī teikts, ka jānodrošina izdrukas par attiecīgo periodu.
Cleo
Cleo 01.07.2005 12:36
19235 ziņojumi
Es strādāju ar Zalkti.Drukāju par to dienu,kad ir bijuši darījumi 2 eksemplāros.Vienu lieku kasē,otru -lieku atsevišķi,gada beigās sašuju.
Valentinar
Valentinar 04.07.2005 21:50
411 ziņojumi
Daru tieši tāpat kā Valentinar,tikai arī pa mēnesi vēl izdrukāju, kases dokumentos iešujot kā kopsavilkumu.Gadabeigās cauršūšu,numerācija iet tekoši,tā kā viss ir atbilstoši noteikumiem.
Vijoliite
Vijoliite 05.07.2005 07:53
1711 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.