По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

pārdomas par MK 585 Uz tēmu sarakstu

pārdomas par MK 585
"8. Dokumentus, kas atbilst attaisnojuma dokumentiem noteiktajām prasī¬bām, izmanto ierakstiem grāmatvedības reģistros, lai sistematizētu šajos doku¬mentos ietverto informāciju par uzņēmuma saimnieciskajiem darījumiem. Pēc attaisnojuma dokumenta pārbaudes uz tā norāda iegrāmatojumu (kontējumu) vai nodrošina šī iegrāmatojuma (kontējuma) atšifrējumu, ja iegrāmatošanu veic elektroniski. Lai novērstu iespēju izdarīt atkārtotu ierakstu, pēc attaisnojuma dokumenta ierakstīšanas attiecīgajā grāmatvedības reģistrā dokumentā norāda ieraksta kārtas numuru."

šis jautājums jau it kā tika cilāts, un tomēr.... ir rēķini, kuri netiek ierakstīti nevienā žurnālā (uz KTPR, PPR un čekiem man ir kārtas numuri, jo tie tiek ierakstīti žurnālos un avansa norēķinā), bet kā ir ar teiksim LMT rēķinu vai kādu citu pakalpojuma rēķinu, kas nav jāieraksta nevienā žurnālā, kas parādās ar kontējumus uz paša dokumenta pie bankas dokumentiem, jo tiek apmaksāts tajā pašā mēnesī, kurā saņemts. Ko , kādu kārtas numuru būtu jāliek uz šiem rēķiniem, vai arī tas "Lai" nozīmē, ka var arī nebūt kārtas numurs?
Cleo
Cleo 02.06.2005 11:01
19235 ziņojumi

Atbildes (17)

Es to tulkoju, tā ka ja man būs atkārtots ieraksts un nebūs vai arī būs numerācija, tad sods neizbēgams.Likums paredz kārtas numuru.Kādā veidā numurēsiet Jūsu brīva izvēle.
Aivareno
Aivareno 02.06.2005 11:18
6641 ziņojums
vai man to numuru no pirksta izzīst?
Cleo
Cleo 02.06.2005 11:19
19235 ziņojumi
Manuprāt, ja iegrāmatošanu veic elektroniski, tad tas notiek grāmatvedības programmā, kura jau automātiski iegrāmatojumam piešķir kārtas numuru. Tad šis programmas piešķirtais numurs arī ir rakstāms uz attaisnojuma dokumenta.
Grafa
Grafa 02.06.2005 11:19
17 ziņojumi
Grafa un ja neveic elektroniski grāmatvedības programmā?
Cleo
Cleo 02.06.2005 11:20
19235 ziņojumi
Kaut kādā grāmatvedības reģistrā taču šo iegrāmatojumu veic, tad attiecīgi arī tur jābūt kaut kādai kārtas numerācijai. Manuprāt.
Grafa
Grafa 02.06.2005 11:24
17 ziņojumi
bankas žurnālorderī un grāmatojums ir uz paša rēķina.
Cleo
Cleo 02.06.2005 11:26
19235 ziņojumi
Если счёт не проводится, т.е. не ведётся кредиторский учёт, то на нём нужно написать порядковый номер платёжки или номер платежа интернетбанка.
Makssoft
Makssoft 02.06.2005 11:28
24122 ziņojumi
skaidrs, tad rakstīšu maksājuma uzdevuma numuru.
Cleo
Cleo 02.06.2005 11:32
19235 ziņojumi
Vispār es saprotu, ka kārtas numuram ir jābūt tikai tajā gadījumā, ja grāmatvedību kārto programmā - ja ir kārtas numurs, tad nevajag rakstīt grāmatojumu ar roku uz dokumenta. Ja grāmatvedību nekārto programmā, tad grāmatojumu raksta uz dokumenta virsū un nekādu kārtas numuru tad nevajag.
Grafa
Grafa 02.06.2005 11:32
17 ziņojumi
Grafa es gan no šī punkta tā nesaprotu0 tur nav minēts, ka kārtas numurs vajadzīgs tikai gadījumos, ja grāmatvedība tiek kārtota elektroniski grāmatvedības datorprogrammā.
Cleo
Cleo 02.06.2005 11:34
19235 ziņojumi
Bet arii maksaajuma uzdevuma numurs nav "ieraksta kaartas numurs".
Grafa
Grafa 02.06.2005 11:41
17 ziņojumi
Порядковый номер записи в РЕГИСТРЕ. Счёт не вносится вообще. Вносится только платёжка, которая в регистре "банковский счёт" имеет порядковый номер. На счёте можно вообще ничего не писать, его надо прикрепить к этой платёжке.
Makssoft
Makssoft 02.06.2005 11:48
24122 ziņojumi
Grafa, kāpēc ne, man taču maksājuma uzdevumiem ir reģistrācijas žurnāls un katram maksājuma uzdevumam ir kārtas numurs. šai gadījumā reģistrs ir maksājumu uzdevumu reģistrācijas žurnāls cik saprotu un ieraksta kārtas numurs ir maksājuma kārtas numurs. Es tā to sapratu.

Bet ja es tomēr grāmatošu uz 5310 to rēķinu, tad iznāk man jāliek kārtas numurs no žurnālordera kontam 5310, bet tad man nebūs tas numurs pieaugošā kārtībā no gada sākuma (bet tas laikam neprasās nemaz), jo katru mēnesi žurnālorderī ieraksta kārtas numurs sākas ar 1.
Cleo
Cleo 02.06.2005 13:25
19235 ziņojumi
Nu godīgi sakot, kad mums bija pārbaude, tad nepiesējās ne pie kādas numerācijas.Mums bija grāmatojums uz katra dokumenta un viss.Tagadsāku kārtot datorprogrammā un arī rakstu grāmatojumus uz dokumentiem.
Aivareno
Aivareno 02.06.2005 14:50
6641 ziņojums
parasti pārbaudes sāk piekasīties pie tādiem "sīkumiem" tad, kad nevar neko nozīmīgu atrast.
Cleo
Cleo 02.06.2005 15:06
19235 ziņojumi
Manuprāt, ja ļoti gribas kaut kam piesieties, tad jau var arī kārtas numuriem.

Man tikko PVN pārbaudē pilnīgi atstāja bez uzmanības sekojošus "pārkāpumus":

grāmatojumi uz attaisnojuma dokumentiem norādīti ar zīmuli, kontējumiem ļoti retos gadījumos ir kārtas numuri, kases grāmata nav caurauklota un ir izdrukāta reizi gadā, avansu norēķiniem pievienotie čeki ir vienkārši salikti dokumentu kabatiņās par katru mēnesi, nevis pielīmēti vai pieskavoti.

Vienīgā piezīme bija par to, ka uz 1 kases ordera īpašnieks parakstījies tikai kā direktors un saņēmējs, bet vajadzēja arī kā kasierim:)
Ilzex
Ilzex 02.06.2005 15:36
2709 ziņojumi
Ilzex, bet nekur jau nav noteikts, ka čekiem pie avansa norēķina ir jābūt pielīmētiem vai pieskavotiem galvenais lai viņi būtu un runājot par kases grāmatu, ko taisa excelī teiksim- nu nav jau teikts, ka kases grāmatai jābūt caurauklotai par katru mēnesi atsevišķi ir teikts "Kases grāmatas lapas numurē no pārskata gada sākuma augošā secībā, caurauklo, pēdējā lapā norāda lapu skaitu un apliecina ar uzņēmuma vadītāja un atbildīgā grāmatveža parakstu un zīmogu, ja tāds ir. " No pārskata gada sākuma- tātad caurauklo par visu pārskata gadu un gada vidū nav jācaurauklo. Tā es to saprotu.
Cleo
Cleo 02.06.2005 16:12
19235 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.