Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
kārtas numurs uz attaisnojuma dokumenta. Uz tēmu sarakstu
kārtas numurs uz attaisnojuma dokumenta.
Viss ir skaidrs ar čekiem un rēķiniem, kas tiek pievienoti pie avansa norēķina, tur uz katra lieku kārtas numuru no avansa norēķina un kontējums līdz ar to ir atšifrēts avansa norēķinā.
Viss skaidrs ar stingrās uzskaites pavadzīmēm, tās reģistrē žurnālos un attiecīgi piešķir šai pavadzīmei no žurnāla kārtas numuru.
Bet kādu kārtas numuru piešķir rēķiniem, kad tiek apmaksāti bezskaidrā naudā un nav nekur jāreģistrē (žurnālos) piemēram LMT rēķins, vai uz tā arī jābūt kārtas numuram un ja jā, tad kādām, no kurienes? Ja tas būtu no saimniecisko operāciju uzskaites žurnāla, tad jau visiem pārējiem attaisnojuma dokuemntiem arī būtu jāliek kārtas numurs no šā paša žurnāla, tad jau uz čekiem būs nevis viens bet divi kārtas numuri.
Lūdzu pasakiet priekšā, kā īsti ir?
Atbildes (29)
Manuprāt, Cleo, šos ienākošos rēķinus var numurēt dajebkā. Es vispār nenumurēju, jo neredzu nepieciešamību. Tildes Jumī ievadu ar to numuru, kāds nu kuram dokumentam ir (tikai nācās ielīst opcijās un novākt grāmatojumiem unikālos numurus, jo citādi neļauj ievadīt divus rēķinus ar numuru 04-1, kaut arī datumi un partneri atšķirīgi).
Ja nu tomēr ļoti gribas numurēt, tad iesaku tādu sistēmu, kur numerācija ir pārtraukta, t.i. dokumentu numuri neiet pēc kārtas no 1 līdz XXX, bet gan 05-03-1, 05-03-2 utt. Ja kaut ko būsit izlaidusi, vai kāds dokuments nebūs savlaicīgi nokļuvis grāmatvedībā, būs vienkāršāk "iestarpināt". Piemēram, mani klienti šad tad mēdz atnest kādus dokumentus ar nokavēšanos, vai tikai no bankas izrakstiem secinu, ka jābūt kādam rēķinam no SIA ABC, kas izrakstīts pirms diviem mēnešiem.
Ksjusha,а как (где)посмотреть этот номер,я до этого очевидно не дошла, буду благодарна за совет:)
Ilzex, saskaņā ar MK 585 noteikumiem : 8. Dokumentus, kas atbilst attaisnojuma dokumentiem noteiktajām prasī¬bām, izmanto ierakstiem grāmatvedības reģistros, lai sistematizētu šajos doku¬mentos ietverto informāciju par uzņēmuma saimnieciskajiem darījumiem. Pēc attaisnojuma dokumenta pārbaudes uz tā norāda iegrāmatojumu (kontējumu) vai nodrošina šī iegrāmatojuma (kontējuma) atšifrējumu, ja iegrāmatošanu veic elektroniski. Lai novērstu iespēju izdarīt atkārtotu ierakstu, pēc attaisnojuma dokumenta ierakstīšanas attiecīgajā grāmatvedības reģistrā dokumentā norāda ieraksta kārtas numuru.
Kā Jūs neredzat nepieciešamību numurēt dokumentus/
Порядковый номер записи в соответствующем регистре, а не порядковый номер проводки, операции и т.д.
Tā kā es mēdzu norādīt kontējumus tikai uz iegrāmatotiem dokumentiem, tad man jau šis kontējuma uzraksts "novērš iespēju veikt atkārtotu ierakstu". Tāpat jau iznāk ar roku raktīt vairāk, nekā gribētos, tādēļ es numurus nerakstu. Saprotu, ka 585 noteikumi to it kā prasa, bet es uzskatu, ka varu iztikt arī tāpat. Valsts no uzņēmumiem prasa ievērot 1000 un 1 noteikumus un daži no tiem ir visnotaļ muļķīgi. Es ievēroju tos, par kuru neievērošanu var būt lielas nepatikšanas un tos, kas saskan ar maniem uzskatiem par to, kā ir pareizi
Lai burtiski ievērotu Cleo minēto punktu, jāievieš speciāls reģistrs tikai tādēļ, lai varētu pieškirt ieraksta kārtas numuru
Вот и я, как и Ilzex, ввожу в Тилде документ с таким номером, какой он у этого документа есть. А вот залезть и изменить в опциях уникальность номера, чтобы можно было одинаковые номера от разных фирм вносить, раньше не догадалась. Спасибо Ilzex за подсказку.
kāpēc speciāls reģistrs/ PPR un KTPR tik un tā reģistrējas žurnālā - no tā arī kārtas numuru ierakstu, čeki reģistrējas avansa norēķinā un attiecīgi no tā kārtas numurs, paliek daži rēķini, kas netiek reģistrēti nekādos žurnālos.... Muļķīgu prasību ir daudz bet tas nenozīmē, ka par to nevar uzlikt sodu- aktā jau uzraksta vispārīgi, ka netriek ievēroti MK 585 noteikumu 8.punktsun uz dokuemntiem nav kārtas numura, un ej nu pēc tam pierādi, ka uz pāris rēķiniem tikai nav, jo tie nekur netiek iereģistrēti.
Cleo, не бери в голову. Пока до такого не додумывались. Давай не будем давать повод им. У налоговой - было бы желание, а всегда можно найти за что оштрафовать.
Смила. У меня 1С от Анди. В константах "показывать внутренний ИД номер в журналах"-ставишь "Да" и в журналах он становится виден. А есть он по-любому, с самого начала. Только раньше был закрыт.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture