Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
pakalpojumi no ES
Labdien, vai Jūs nevarētu man palīdzēt: mēs saņemam no lietuvas firmas (PVN maksātāja) rēķinu par transporta pakalpojumiem (viņi atveda mums no Itālijas preci). Vai vajag parādīt aprēķinātās PVN summas un darījumu summu PVN deklarācijā???
Liels paldies
Atbildes (12)
Vai Jūs grasāties apreķināt PVN kā pakalpojuma saņēmēji? Man liekas, ka tas jādara tikai tiem pakalpojumiem, kas uzskaitīti likuma 4.panta7 daļā. Vai es kļūdos:-?
Jā, liekas, ka kļūdos gan, likuma 31.pantsnosaka, ka (1) Ja citas dalībvalsts apliekamā persona sniedz preču transporta pakalpojumu Eiropas Savienības teritorijā apliekamai personai, tad nodokli valsts budžetā par saņemto pakalpojumu maksā pakalpojuma saņēmējs.
Tatad jāaprēķina PVN, un tad jau arī deklarācijā jāuzrāda (abās pusēs)
Būtu labi kādu kam pieredze šajā jautajumā uzklausīt!
Все правильно. Делаете реверс, показываете в декларации с двух сторон и в приложении ПВН1.
Vai vajag paradīt PVN1, tur taču japarāda tikai par iegādātām precēm?!?
Показываете в PVN 1 I daļā
Metodiskie norādījumi par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā
18.5. pārskata PVN 1 I daļā “Par iekšzemē iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem” uzrāda:
http://www.vid.gov.lv/5likumi/8Piev/_PVN_apr_metodika.htm
Bet pakalpojumi saņemtie no ES dalībvalstīm?? Nevis pakalpojumi iekšzemē, ko lai darīt?
17. Pārskata PVN 1 II daļā “Par precēm, kas saņemtas no ES dalībvalstīm” uzrāda katru atsevišķo darījuma partnera nodokļa rēķinu neatkarīgi no darījuma vērtības
18.17. pārskata PVN 1 II daļā “Par precēm, kas saņemtas no ES dalībvalstīm” uzrāda:
18.18. 1.ailē – ieraksta numuru pēc kārtas;
18.19. 2.ailē – citas dalībvalsts apliekamās personas (preču piegādātāja) nosaukumu;
18.20. 3.ailē – citas dalībvalsts apliekamās personas (preču piegādātāja) ar PVN apliekamās personas reģistrācijas numuru, pirms cipariem norādot valsts kodu (valsts kodu skatīt norādījumu 2.pielikumā);
18.21. 4.ailē – savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai iegādāto vai saņemto preču vērtību bez PVN latos;
18.22. 5.ailē – PVN summu latos;
18.23. 6.ailē – saņemto preču vērtību tās dalībvalsts valūtā, kura ir piešķīrusi PVN reģistrācijas numuru preču piegādātājam;
18.24. 7.ailē – valūtas kodu (skatīt norādījumu 2.pielikumā);
18.25. 8.ailē – no citas dalībvalsts apliekamās personas (preču piegādātāja) saņemtā rēķina numuru;
18.26. 9.ailē – no citas dalībvalsts apliekamās personas (preču piegādātāja) saņemtā rēķina izrakstīšanas datumu;
18.27. rindā “Kopā” – 4.ailē saskaita saņemto preču vērtības, no kuras aprēķināts PVN, kopsummu, 5.ailē – PVN kopsummu.
Не в ПВН 1.2 а в ПВН 1.1. как выше было у Альбины.
Клеочка, полученные из ЕС услуги показываются в PVN 1 I daļā.
Aleks_a, методичку читать. Тем более, вам дали ссылку на методичку и пункт, который нужно прочитать.
Albina, budu znatj teperj

spasibo.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture