Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Увеличение стоимости ОС Uz tēmu sarakstu

Vikki 14.04.2005 15:06
1596 ziņojumi
1596 ziņojumi
Atbildes (10)
Спасибо Ksjusha.

Vikki 14.04.2005 15:11
1596 ziņojumi
1596 ziņojumi
Bet vai signalizācijas uzstādīšana būtu kapitālais remonts? Tas taču nepalielina ne jaudu, ne kalpošanas ilgumu(nu ja neskaita ka varētu nozagt). Es to liktu pie tekošajiem izdevumiem.

Ane 14.04.2005 15:34
619 ziņojumi
619 ziņojumi
nu jau nu jau.... pamatlīdzekļa vērtībā tiek iekļautas visas izmaksas ar tā transportēšanu un uzstādīšanu, vismaz tā es kaut kur lasīju. Mēģināšu sameklēt kur.
Сигнализацию можно отнести на долгосрочные вложения в арендованные ОС и списывать на расходы в течение срока аренды ОС. Можно на расходы будущих периодов и тоже списывать в течение определенного количества лет. Тут как кто решит делать.
"Likums par uzņēmuma gada pārskatiem" 26.pantsskazano po povodu togo kakie rashodi mozshno i nado vkluchat v stoimost novopriobretennogo Osnovnogo sredstva

Protos 14.04.2005 16:12
193 ziņojumi
193 ziņojumi
Сигнализации разные бывают. Многие из них поддаются демонтажу и переустановке. Я учитываю такие сигнализации отдельно. С автом.сигнализациями вопрос не однозначный- вместе или отдельно. По-моему,можно и так и так, кому как больше нравится. Результат одинаков. Единственное, при продаже а/м про сигналку можно забыть, если она числится отдельно.
А причем тут арендованные ОС?
А причем тут арендованные ОС?
Pie jauniegādāta PL, jā es arī liktu klāt, bet es domāju ka runa te iet par jau iepriekš ekspluatācijā nodotu PL un kapitālajām izmaksām.

Ane 14.04.2005 16:22
619 ziņojumi
619 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt