По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Ražošanas uzņēmums Uz tēmu sarakstu

Ražošanas uzņēmums
Vai kāds var pastāstīt īsos vārdos ražošanas uzņēmuma specifiku grāmatvedības uzskaitē? Līdz šim esmu strādājusi tikai tirdzniecības uzņēmumā, tāpēc tā ir samērā sveša prērija. Vistumšākā bilde ir par atlikumu uzskaiti noliktavā. Iesakiet lūdz kādu labu literatūru.
Masella
Masella 23.12.2004 10:49
62 ziņojumi

Atbildes (17)

Par ražošanu īsos vārdos pastastīt nevar. Tāpēc ka katrā ražošanā sava specifika. Es Jums ieteiktu apmeklēt kursus "ražošanas grāmatvežiem", viņu maksa ir aptuveni 25-30 lati. Kurš rīko tādus kursu neteikšu, bet domāju piezvaniet uz Latvikonu, Biznesa kompleksu gan jau atradīsiet.
Amuil
Amuil 23.12.2004 11:02
26369 ziņojumi
Tomēr īsi var aprakstīt specifiku: raž. uzņēmums iegāde ne preces, bet materiālus, no kuriem pēc tam ražo preces. Līdz ar to, uzņēmumā jābūt izstrādātām materiālu normām uz preču izgatavošanu. Raž. uzņēmums var tirgot ar savu preci bez EKA, jā tirdzniecība notiek tieši uzņēmumā. Nu un t.t..
Klepa
Klepa 23.12.2004 11:23
6792 ziņojumi
Uzņēmums gan ražo pats savas preces, gan pārdod analogu gatavu produkciju. Šķiet prātīgākais būtu izveidot atsevišķas noliktavas datu bāzē materiāliem un iepirktajai gatavajai produkcijai. Kāda būs materiālu norakstīšanas shēma?

1.iepirktimateriāli D2110 K5310

2.izgatavotaprodukcija D7120 K2110???

3.kā kontēt izgatavoto produkciju??

Pilnīga migla! Man vajag kursus un kaudzi ar literatūru!
Masella
Masella 23.12.2004 11:38
62 ziņojumi
Nekā jau tur tik sarežģīta nav! Es bez nekādiem kursiem tiku cauri. Izgatavoto produkciju kontē D2130 K6610. Kad pārdod pašražotu preci

D6610 K2130

D2310 K6110

D2310 K5721

Labāk vadi 2 atsevišķas noliktavas, un atceries par FIFO vai Vid.svērto metodi!!!
Casy
Casy 23.12.2004 12:54
781 ziņojums
Bet lietderīgāk Jums ir pateikt tiešām kāda specifika. Es piem. esmu strādājusi gan ar kokmateriāliem, gan sabiedriskajā ēdināšanā. Un tomēr tās ir atšķirīgas ražošanas uzskaites. Par kokmateriāliem man darbibieki deva iekšējās pavadzīmes, kas norakstīts uz rašošanu. Bet ēdināšanā tik sīki neizsekosi- tur vajag kalkulācijas un normas. Un tur pat mēs ražošanas uzskaiti neapvienojām ar grāmatvedību.
Casy
Casy 23.12.2004 13:57
781 ziņojums
Firma nodarbojas ar kartidžu uzpildi un piedevām vēl tirgo jaunus kartridzus, printerus un visādus "prčendālīšus" datoriem.
Masella
Masella 23.12.2004 14:09
62 ziņojumi
Nu tad varbūt darbinieki katru dienu var fiksēt, kādi materiāli katru dienu tiek izlietoti un pēc šī akta arī norakstīt preces uz 7 grupu (ja nepārtrauktā inventarizācija). Var sastādīt kalkulāciju- ka tādi un tik materiāli tiek izlietoti viena kārtridža uzpildei. Un pēc šīm normām veikt grāmatojumus uz 7 grupu. Var ražošanu uzskaitīt atsevišķi un mēneša beigās veikt krājumu inventarizāciju (periodiskā inventarizācija).
Casy
Casy 23.12.2004 14:17
781 ziņojums
Masella я думаю что Ваши услуги производством назвать нельзя. Вы ведь не производите картриджи, а просто их заполняете. И на мой взгляд, Вам абсолютно не нужно делать проводки которые написала Casy, потому как они используются при именно производстве. У Вас будет обыкновенный расход материалов (чернил) и все.
Amuil
Amuil 23.12.2004 14:23
26369 ziņojumi
Kas sāku te strādāt, bija jau izvēlēta periodiskā inventarizācija, bet man ieteica to nomainīt uz nepārtraukto, jo tā ir ērtāka un pārskatāmāka. Tā arī darīsim. Kalkulācijai esot jābūt obligāti, tāpēc mēģināšu kādu, kas pārzina produkciju, piespiest to izdarīt :). Casy, pēc jūsu paskaidrojumiem viss šķiet daudz vienkāršāk, paldies!
Masella
Masella 23.12.2004 14:37
62 ziņojumi
Amuil, tā ir tagad un sanāk bardaks. Uz kāda pamata tad es norakstīšu to tinti un pulveri, ja mēs to nepārdodam :-?
Masella
Masella 23.12.2004 14:45
62 ziņojumi
На основании акта о списании материалов. И чтобы навести порядок не обязательно устраивать "производство" и использовать счета "готовой продукции". Дело Ваше, но Вы только усложняете свою жизнь.
Amuil
Amuil 23.12.2004 14:55
26369 ziņojumi
Jūs varat pārdot pakalpojumu-Kārtridža uzpildīšana, bet jebkurā gadījumā iekšējai uzskaitei vajadzēs tāmes, kas izlietots un to tad arī varēs norakstīt.

Prieks, ka kādam varui palīdzēt, īpaši šajā Ziemassvētku laikā:)

Varbūt der palasīt Grebenko kundzes grāmatu, tur diezgan vienkāršā valodā arī ir par ražošanas uzskaiti aprakstīts.
Casy
Casy 23.12.2004 15:01
781 ziņojums
It kā Jums taisnība. Arī gatvās produkcijas noliktavā ir ļoti maz. Pārsvarā, to ko uzpilda to arī uzreiz pārdod. Ja var, es tiešām labprāt iztiktu bez šiem papildus kontiem. Kā Jūs domājat, cik bieži vajadzētu norakstīt šos materiālus pēc aktiem? Man jau liekas, ka kārtības labad vajadzētu katru dienu..
Masella
Masella 23.12.2004 15:03
62 ziņojumi
Ja jau nepārtrauktā inventarizācija, tad pēc būtības vajadzētu to arī nepārtraukti atspoguļot t.i. norakstīt piem.katrudienu. Ja ir periodiskā, tad var reizi mēnesī konstatēt, cik ir izlietots. Un tintes izlietojumu kontrolēt iekšējām vajadzībām.

Protams, ka daudz lielāka kārtība un kontrole ir, ja lieto nepārtraukto metodi. Tas atkarīgs, cik Jums pašai daudz laika ar to visu nodarboties un kādas ir vadības prasības.
Casy
Casy 23.12.2004 15:13
781 ziņojums
Pēc normatīvajiem aktiem ir atļauti abi inventarizācijas veidi, tātad vai nepārtraukti vai periodiski (1x mēnesī). Jums dota brīva izvēle
Casy
Casy 23.12.2004 15:15
781 ziņojums
A mozhet kto podskazhet kak pravilno vesti uchet syrja, proizvodstva, gotovoj produkcii, realizaciji i vsjo tak dalee imenno s kokmaterialami. Temnyj les!!!
Natelochka
Natelochka 24.10.2005 12:47
88 ziņojumi
Nopirkt grāmatvedības programmu ar sadaļu "NOLIKTAVA" un ražošanu ar izejmateriāliem utt.,uzskaitīt tur, tad importēt uz bāzi un apstrādāt grāmatvedības kontējumus. Laba un samērā lēta programma "ASSAKKO"
Tiggra123
Tiggra123 24.10.2005 13:23
435 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.