Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Auto pardošana un pirkšana
Es kā saimn darbības veicējs un PVN maksātājs vēlos pārdot savu auto SIA.Vaipārdodot man arī jāpiemēro PVN likme?
2.Jaes pērku auto no SIA vai man kā PVN maksātājai arī piemēros PVN likmi?
Atbildes (8)
Ñemam PVN likumu un lasām cauri. Otrajam jautājumam pietrūkst datu atbildei.
Labdien! Izlasīju. Sapratu 2. Ja es pērku auto no SIA man piemēro PVN. Bet vai es kā paziņotās saimn.darbības veicēja un PVN maksātāja varu PVN prasīt atpakaļ?
ПВН вам автоматически вернут, если по итогам декларации образовалась переплата
Vispār neesmu pārliecināta par PVN ne pārdodot, ne pērkot automašīnu, jo tā ir Paziņotā (nereģistrētā) saimnieciskā darbība, tas ir, tā ir atsevišķa "dziesma": Paziņotā (nereģistrētā) saimnieciskā darbība ir atvieglots nodokļa nomaksas režīms cilvēkam, kuram nebūs būtisku naudas izdevumu, gūstot ienākumu no:
• īpašuma iznomāšanas vai izīrēšanas,
• īres tiesību pārdošanas,
• lietu tālākās nodošanas apakšnomniekam vai apakšīrniekam,
• kustamas mantas iznomāšanas vai atsavināšanas,
• samaksas par dabas resursu izmantošanas vai tās aprobežojumiem.
Vienkāršāk/pareizāk būs uzrakstīt VID.
tā ir Paziņotā (nereģistrētā) saimnieciskā darbība
Если человек зарегистрирован в этом статусе, тогда речь вообще не идет о покупке/продаже авто ))
Es esmu arī Pvn maksātāja.
Paziņoto saimniecisko darbību var reģistrēt un veikt tad, ja nav izdevumu vai tie ir nebūtiski. Ja saimnieciskās darbības veikšanai ir nepieciešams iegādāties auto, tie nebūs nebūtiski izdevumi. Tātad auto iegāde saimnieciksās darbības vajadzībām izslēdz iespēju veikt paziņoto saimniecisko darbību un jāreģistrējas kā pašnodarbinātajam.
Turklāt auto iegādes priekšnodokļa atskaitīšanai ir ierobežojumi, ne tikai PVN likumā noteiktie (par 50%), bet arī IIN likumā noteiktie (par pamatlīdzekļu izmaksu uzskaiti).
Es esmu arī Pvn maksātāja.
Parastajā režīmā? Nevaru iedomāties situāciju, kad paziņotā saimnieciskā darbība un parastais PVN režīms būtu izdevīga kombinācija (jo VID uzskata, ka 10% ir jāmaksā no summas ar PVN).
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture