Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Оплата Google сервисов Uz tēmu sarakstu
Atbildes (7)
Вроде хотят внести изменения по цифровым услугам (чтоб не заставляли регаться PVN). Может кто видел аннотацию к закону ?
2025. gada 1. jūlijā stājas spēkā regulējums, kas nosaka īpašu reģistrācijas kārtību PVN maksātājiem, kuri nav sasnieguši PVN reģistrācijas slieksni 50 000 apmērā, bet saņem pakalpojumus no citu ES dalībvalstu vai trešo valstu PVN maksātājiem vai iegādājas preces ES teritorijā.
Šiem mazajiem uzņēmumiem PVN būs jāmaksā tikai par pakalpojumiem, kas saņemti no citu ES dalībvalstu vai trešo valstu PVN maksātājiem, vai ES teritorijā iegādātajām precēm, bet nebūs pienākuma maksāt PVN par saviem iekšzemē veiktajiem ar PVN apliekamajiem darījumiem, līdz tie tiks reģistrēti VID PVN maksātāju reģistrā atbilstoši noteiktajai kārtībai.
Šiem mazajiem uzņēmumiem PVN būs jāmaksā tikai par pakalpojumiem, kas saņemti no citu ES dalībvalstu vai trešo valstu PVN maksātājiem, vai ES teritorijā iegādātajām precēm, bet nebūs pienākuma maksāt PVN par saviem iekšzemē veiktajiem ar PVN apliekamajiem darījumiem, līdz tie tiks reģistrēti VID PVN maksātāju reģistrā atbilstoši noteiktajai kārtībai.
No 1.jūlija
139.2 pants. Īpašā kārtība reģistrācijai Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā nodokļa maksātājam, kas saņem pakalpojumus, kuru sniegšanas vietu nosaka saskaņā ar šā likuma 19. panta pirmo daļu, vai veic preču iegādi Eiropas Savienības teritorijā
https://likumi.lv/ta/id/253451#p139_2
139.2 pants. Īpašā kārtība reģistrācijai Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā nodokļa maksātājam, kas saņem pakalpojumus, kuru sniegšanas vietu nosaka saskaņā ar šā likuma 19. panta pirmo daļu, vai veic preču iegādi Eiropas Savienības teritorijā
https://likumi.lv/ta/id/253451#p139_2
Вроде хотят внести изменения по цифровым услугам (чтоб не заставляли регаться PVN). Может кто видел аннотацию к закону ?
региться все равно придется
Аннотации у 139.² статьи нет. Она появилась только к 2-му чтению по рекомендации от министра финансов Ашерадена.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt