По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

UIN deklarācija Uz tēmu sarakstu

UIN deklarācija
Labdien! Ja debitoru parāds izveidots decembrī 2019.gadavai piemērojas tagad UIN šis punkts:1.apakšpunktā noteiktais 36 mēnešu periods tiek pagarināts līdz 60 mēnešiem. Minētais termiņš pārejas periodam tiek pagarināts ņemot vērā ekonomiskās nestabilitātes, kuru izraisījusi COVID -19 noteiktie ierobežojumi, ietekmi uz nodokļa maksātājiem. Vai tagad jāliek UIN deklarācijā, vai var vēl gaidīt līdz 60 mēnešiem?Debitors Lursoftā ir tikai izslēgts no PVN reģistra un liels parāds VIDam.
Inkat
Inkat 24.01.2023 09:56
184 ziņojumi

Atbildes (1)

Ir noteikts pārejas laika nosacījums – debitora parādiem, kuriem izveidots uzkrājums līdz 2021.gada31.decembrim, periods nodokļu bāzes palielināšanai ir 60 mēneši no uzkrājuma izveidošanas dienas.[2]

Nodokļa maksātājam jānodrošina uzkrājuma izveidošanas izsekojamība katram debitora parādam, lai nodrošinātu 36 vai 60 mēnešu izsekojamību.

Katrs nodokļa maksātājs var patstāvīgi izlemt par to, kādas tieši darbības/pasākumus tas veiks un kādos termiņos, lai atgūtu nesamaksāto parāda summu. Piemēram, atgādina parāda samaksas datumus debitoram (rakstveidā, pa tālruni utt.), nosūta lūgumus, atgādinājumus vai brīdinājumus, kuros informē debitoru par nesamaksātajām parādu summām, vai citādi informē savus debitorus.
Linete
Linete 25.01.2023 18:54
2982 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.