По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Reprezentācijas izdevumi virs 5% Uz tēmu sarakstu

Reprezentācijas izdevumi virs 5%
Kolēģi, kā domājat - ja reprezentācijas izdevumi pārsniedz 5% no darbinieku izmaksām, tad par šo pārsniegumu var atskaitīt PVN vai nevar? No vienas puses PVN likumā ir tikai rakstīts, ka nevar atskaitīt 60% no reprezentācijas PVN, nedefinējot nekādus citus ierobežojumus. No otras puses - pēc UIN likuma tie ir nesaistītie izdevumi un par nesaistītajiem izdevumiem PVN atskaitīt nevar vispār pēc PVN likuma. Kurš PVN likuma pants būtu svarīgāks no abiem? Tas, kurš attiecas uz reprezentācijas izmaksām vai tas kurš attiecas uz nesaistītajām izmaksām?
_susurs_
_susurs_ 12.01.2023 12:54
831 ziņojums

Atbildes (1)

https://***censored***/raksti/nodokli/pievienotas-vertibas-nodoklis/vai-drikst-atskaitit-pvn-ja-parsniegts-reprezentacijas-izdevumu-slieksnis/14353

Līdz ar to neatkarīgi no tā, ir vai nav pārsniegts UIN likuma 8.panta2.daļas 7.punktā noteiktais 5% limits, kā priekšnodoklis ir atskaitāmi tikai 40% no PVN summas par PVN likuma 100.panta1.daļā minētajiem reprezentācijas izdevumiem.

Vēršu uzmanību, ka priekšnodoklī neatskaitāmie 60% PVN par reprezentācijas izdevumiem UIN aprēķina vajadzībām ir jāietver šo izdevumu summā - gan nosakot pieļaujamo ar UIN apliekamajā bāzē neietveramo reprezentācijas un personāla ilgtspējas pasākumu izdevumu apmēru, gan arī nosakot ar UIN apliekamo bāzi pēc 5% limita pārsniegšanas.
Otkat
Otkat 12.01.2023 22:44
1241 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.