По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Расходы на общественный транспорт в командировке Uz tēmu sarakstu

Расходы на общественный транспорт в командировке
Работнику в командировке (в Италии) приходиться много ездить на общественном транспорте (в том числе и на такси). Все чеки есть. Меня чисто практически интересует вопрос: если на самом деле приходится много передвигаться по городу, то что делать с ограничением от суточных в 30% (на общественный транспорт). Обидно.
8.9. braukšanas izdevumus attiecīgās valsts sabiedriskajā transportā (arī taksometros) atlīdzina par summu, kas nepārsniedz 30 % no visām komandējuma dienām noteiktās dienas naudas kopsummas (ja ir iesniegti attiecīgos izdevumus apliecinoši attaisnojuma dokumenti). Atsevišķos gadījumos, ja par vietējā sabiedriskā transporta izdevumiem darbinieks nevar uzrādīt attaisnojuma dokumentus (biļete ir palikusi kontroles aparātā), izdevumus var atlīdzināt ar institūcijas vadītāja rakstisku atļauju
Karantin
Karantin 06.12.2022 15:35
1460 ziņojumi

Atbildes (2)

запретить ездить - дорого, заставить ходить пешком? А к аренде авто это ограничение относится?
Karantin
Karantin 06.12.2022 15:38
1460 ziņojumi
Ja jūs liekat viņam tādus darba apjomus un darba pienākumus, ka var tikai ar taksi izbraukāt, tad jau aizliegt to jūs viņam nevarat. Ja teorētiski ir iespējams izbraukāt ar sabiedrisko transportu, tad var komandējuma rīkojumā norādīt, ka jāizmanto sabiedriskais transports un maksimums tiks atlīdzināta summa x. Visādi citādi - transporta izmaksu pārtēriņš virs 30% = algas nodokļi no pārtēriņa summas.

Bet vispirms ir jāsaprot kāpēc viņš ar taksometru braukā - viņam tā gribās vai citādi nav iespējams.
Uz auto nomu ierobežojumi neattiecas.
_susurs_
_susurs_ 06.12.2022 18:59
831 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.