По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Nodoklis nomaksāts termiņā, deklarācija iesniegta novēloti. Uz tēmu sarakstu

Nodoklis nomaksāts termiņā, deklarācija iesniegta novēloti.
Labdien!
Jauna Biedrība izmaksāja autoratlīdzību (2021.g jūnijā) un tajā pat dienā ieskaitīja budžetā atbilstošos nodokļus.
Gada pārskata sagataves procesā (2022.gadā) konstatēts, ka nav iesniegtas atskaites par izmaksātās autoratlīdzības IIN un VSAOIe.
Tās tiek iesniegtas, kavējot normatīvā aktā noteikto iesniegšanas termiņu, proti, 2022.gadā. Biedrībai pastāvēšanas laikā ir veikts viens maksājums budžetā un iesniegts viens atskaišu komplets par izmaksāto autoratlīdzību.
VID EDS robots sarēķina kavējuma naudas no 23.07.2021 līdz 14.03.2022 (kad tika iesniegtas novēlotās atskaites). Kaut gan nodoklis faktiski samaksāts jūnijā 2021.gadā un līdz pat 14.03.2022 . "glabājās" sadaļā - Neattiecinātās iemaksas.
Vai tiešām MK noteikumi Nr 661 liedz 2021.gadā iemaksāto naudu budžetā piesastīt 2021.gadajūnija deklarācijai bez soda naudām?

VID galvenā nodokļu inspektora atbilde: MK noteikumi Nr.661 9.punktsun 7.punktsnosaka, ka sakarā ar deklarāciju savlaicīgo neiesniegšanu, nokavējuma nauda ir aprēķināta pamatoti.

MK noteikumi Nr.661
9. Ja maksājumu saistība rodas ar nodokļu deklarāciju, kas iesniegta, kavējot normatīvajā aktā noteikto iesniegšanas termiņu, tad tajā aprēķinātos maksājumus sarindo atbilstoši normatīvajā aktā noteiktajam nodokļu deklarācijas iesniegšanas termiņam. Ja nodokļu deklarācijā, kas iesniegta, kavējot normatīvajā aktā noteikto iesniegšanas termiņu, aprēķinātie maksājumi atbilstoši šā punkta pirmajam teikumam būtu ierindojami saistību rindā periodā, kurā iepriekš sarindotās maksājumu saistības ir jau segtas, tad aprēķinātos maksājumus sarindo pirms attiecīgajā periodā nesegtajām maksājumu saistībām.

Vai 9. punkta otrais teikums tomēr neatļauj jūnijā veikto iemaksu attiecināt jūnija deklarācijai, jo Biedrībai nav bijušas citas iepriekš sarindotas maksājumu saistības kas būtu jau segtas?

Paldies!!!
Inese.avt
Inese.avt 24.03.2022 20:20
154 ziņojumi

Atbildes (1)

Tā tas ir. Es nezinu vai vajadzētu baigi lekties. Par deklarācijas kavēšanu virs 30 dienām ir sods no 285 EUR.
Drīz būs automātiska sodīšana, tad būs jautri. Robots ne tikai nokavējuma naudu sarēķinās, bet vēl arī kādu sodiņu.
Dzintarss
Dzintarss 28.03.2022 11:32
245 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.