По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Uzkrājumi atvaļinājumam un VSAOI likvidējot SIA Uz tēmu sarakstu

Uzkrājumi atvaļinājumam un VSAOI likvidējot SIA
Labdien! Lūdzu jūsu palīdzību šādā jautājumā!
Mazā SIA, kas darbojas 5 gadus, valdes loceklis (vienīgais dibinātrājs) visu laiku uz līguma pamata strādājis savā uzņēmumā par programmētāju (vienīgais darbinieks). Strādājis pēc stundas tarifa likmes, ap 40 st mēnesī pēc aptuvenas vidējās likmes nozarē. Atvaļinājumā nekad nav gājis pa šiem 5 gadiem. Katra gada beigās sarēķināti un iegrāmatoti uzkrājuma pieaugums atvaļinājumam un uzkrājumi VSAOI.
D 739 K 441 (uzkrājumi neizmantotiem atvaļinājumiem()
un
D 729 K 441
Katru gadu nogrāmatojot Tildē bilanci, & grupas konti dzēsušies uz p/z aprēķinu. Bet uz 441 kopā palikuši ap 4150,00 eur. Tā kā ieņēmumi vairs nenāks, Valdes priekšēdētājs sevi atlaidis no programmētāja darba ar 31.10.2021. un šobrīd pilda tikai sīkas vadības funkcijas. Janvārī plānots nodot 2021.gadapārskatu un pēc tā slēgt SIA.
Tā kā dividendes nav ņemtas un peļņas pēdējos gados nav bijis, nav bijušu īpašo nesaimniecisko u.tml darījumu, kas jāiekļauj UIN deklarācijā, tad pēc 2018 gada UIN nav bijis jāmaksā un sniegtas tikai obligātās decembra UIN deklarācijas.
Sakiet, lūdzu, ko tagad darīt ar šiem uzkrājumiem. Vai valdes priekšēdētājs var atteikties no atvaļinājuma kompensācijas? Vai Valstij jāsamaksā uzkrātais VSAOI? Vai būtu bijis šos uzkrājumus atvaļinājumam jāuzrāda UIN deklarācijās? Uzņēmums ir mikrosabiedŗiba, parasts SIA.
Paldies!
Amatiere
Amatiere 18.01.2022 11:41
3 ziņojumi

Atbildes (6)

Nē, pa normālo nevar atteikties no atv.kompensācijas. Citādi dižie Ljas shēmotāji katram pirmajam atlaižamajam tādu vienošanos servētu. Tomēr Darba likums sargā darbinieku.
Ant_lv
Ant_lv 18.01.2022 15:10
3406 ziņojumi
Paldies! Tikko sazvanīju valsts Darba inspekciju! Un ir kā Jūs sakiet, Darba likums šādu izņēmumu neparedz arī gadījumā, ja ir pats strādājis pie sevis. Un sanāk, ka paliekot kā kreditors, bet ir skaidrs, ka pats pret savu uzņēmumu jau tiesvedību neierosinās un pretenzijas necels.

Vai kāds variet pateikt kā šo visu sagrāmatot u.c?

Paldies jau iepriekš!
Amatiere
Amatiere 18.01.2022 16:34
3 ziņojumi
Nu pareizi būtu bijis tajā brīdī, kad viņš tiek atlaists, aprēķināt kompensāciju par neizmanototo atvaļinājumu, samaksāt nodokļus un izmaksāt darbiniekam. To Jums saka arī DI.
Viņš protams var atteikties no pašas kompensācijas, bet valsts no attiecīgajiem nodokļiem diez vai gribēs atteikties.
Tas bija, kā būtu pareizi.
No otras puses, kā kāda trešā puse uzzinās, ko īsti ar tiem uzkrājumiem izdarījāt? Kurš par to sūdzēsies? Nezinu, cik detalizēti sniedzāt GP, vai tur bija atšifrēts, ka tie ir uzkrājumi tieši atvaļinājumiem. Problēma visdrīzāk ir tur, ka uzņēmumam nav naudas, lai šo visu izmaksātu.
Ja piemēram tiktu norakstīti uzkrājumi, tad rastos "citi ieņēmumi" šogad.
D Uzkr K Citi ieņēmumi.
Ilzex
Ilzex 18.01.2022 17:24
2666 ziņojumi
Ja būtu zinājuši, ka atvaļinājums un VSAOI kādreiz beidzot SIA darbību būs jāizmaksā, tak būtu katru gadu noformējis atvaļinājumu, nevis maksājis 12 mēnešus gadā sev algu + nodokļus!!

Gada pārskatos, pēdējos gados, netikai vairs prasīts šifrēt uzkrājumus, tik sīkam uzņēmumam. Tikai PZ un Bilance aizpildot EDS formu.

Paldies!
Amatiere
Amatiere 18.01.2022 18:50
3 ziņojumi
Likumi jāpalasa
Linete
Linete 19.01.2022 18:38
2982 ziņojumi
Читаю книгу, вижу фигу. Ar likumu lasīšanu ir par maz, jāsaprot arī jēga tiem. Ka ne jau valstiņai un VIDiņam par prieku tie rakstīti.
Ant_lv
Ant_lv 19.01.2022 19:39
3406 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.