По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Avansa norēķins un nodokļi Uz tēmu sarakstu

Avansa norēķins un nodokļi
Labdien. SIA valdes loceklis pārskaitīja uz savu kontu 2500 eur . Summa tika iegrāmatota kā norēķinu summa.
Tagad izskatās, ka nekādi nosegt nevarēs,jo nav čeku. Aizņemties un atgriezt summu bankā arī nav iespējams.
Vai drīkst noformēt kā aizdevumu uz 5 mēnešiem? Vai kā izmaksātu algas avansu vairākus mēnešus uz priekšu?
Sara.m
Sara.m 25.11.2021 17:17
19 ziņojumi

Atbildes (5)

ievērot likumdošanā noteikto termiņu 90 dienas, lai nekļūtu aktuālas IIN likuma normas, kas nosaka, ka pie algota darba ienākumam pielīdzina arī darbiniekam, valdes loceklim, padomes loceklim vai dalībniekam izmaksāto skaidrās vai bezskaidrās naudas avansu, ja par to vai tā daļu nav veikts norēķins 90 dienu laikā pēc komandējuma vai darba brauciena beigām, bet pārējos gadījumos — 90 dienu laikā no skaidrās vai bezskaidrās naudas avansa izsniegšanas dienas.
Tā paša likuma par IIN 8. panta 2.8 daļā noteikts, ka šā panta 2.7 daļu nepiemēro, ja kopējā izsniegto skaidrās vai bezskaidrās naudas avansu atlikusī summa, kura ir avansa saņēmēja rīcībā, nepārsniedz valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēru.
Avansa norēķinu parāds rodas, negrāmatojot dokumentus, kuri neatbilst likumam „Par grāmatvedību”, ja izdarīti pirkumi uzņēmuma īpašnieku vajadzībām vai izmaksāta aplokšņu alga darbiniekiem.
Linete
Linete 25.11.2021 17:33
2982 ziņojumi
Aizdevums nerada nodokļu sekas, ja tiek atmaksāts termiņā (vai ne vēlāk kā +6 mēn). Taču, ja tas netiek atmaksāts, tad gan jāmaksā darbaspēka nodokļi. Ja citādi nevar, noslēdziet līgumu par aizdevuma atmaksu pakāpeniski, pa daļām (piemēram daļu no algas).
Ilzex
Ilzex 26.11.2021 10:42
2666 ziņojumi
Aizdevums nerada nodokļu sekas
Ilzex 26.11.2021 10:42
Не совсем так

3. Pie pārējiem fiziskās personas ienākumiem, par kuriem ir jāmaksā nodoklis, tiek pieskaitīti:
203) samazinātu aizdevuma procentu maksājumu radītais ienākums;

8.2 pants. Samazinātu aizdevuma procentu maksājumu radītais ienākums

1. Fiziskajai personai, kurai aizdevumu izsniedzis komersants, individuālais uzņēmums (zemnieka vai zvejnieka saimniecība), kooperatīvā sabiedrība, nerezidenta pastāvīgā pārstāvniecība, biedrība, nodibinājums, organizācija, fiziskā persona, kas reģistrējusies Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicēja, vai uz līguma pamata apvienojušās divas vai vairākas personas (turpmāk šajā pantā — aizdevējs), ja šī fiziskā persona neņem aizdevumu savas saimnieciskās darbības ietvaros, samazinātu aizdevuma procentu maksājumu radīto ienākumu nosaka kā pozitīvu starpību starp procentu maksājumiem, kas aprēķināti, izsniegtajam aizdevumam piemērojot Latvijas Bankas noteikto pirmstaksācijas gada iekšzemes nefinanšu uzņēmumiem izsniegto kredītu gada vidējo svērto procentu likmi izsniegtajiem kredītiem attiecīgajā valūtā pirmstaksācijas gadā, kas reizināta ar koeficientu 0,7 (turpmāk — nosacītā tirgus cena), un atbilstoši aizdevuma līgumam taksācijas gadā aprēķinātajiem procentu maksājumiem.
Albina
Albina 26.11.2021 11:23
64594 ziņojumi
Pilnīgi piekrītu Albīnai. Aizdevuma līgumā jāparedz nelieli procenti, lai nebūtu nodokļu seku.
Ilzex
Ilzex 26.11.2021 16:07
2666 ziņojumi
Ar "nelieliem" procentiem tik un tā var būt nodokļu sekas (iespējams arī - nelielas)
Mu-maija
Mu-maija 26.11.2021 22:21
15810 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.