По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

PVN par saņemtajiem maksājumiem Uz tēmu sarakstu

PVN par saņemtajiem maksājumiem
Labdien!
LV uzņēmums saņem apmaksu no pircēja ES uzņēmuma par saražoto preci (attālināti pircējs redz, ka prece ir saražota un ir noliktavā). Par preci tika apmaksāts uz izrakstītā invoisa pamata (tas nav avansa invoiss). Maksājums tika saņemts maijā, bet, ja preci pircējs neizved 6 mēnešu laikā, vai būs jāpiemēro?:
PVN 51.pants Ierobežojumi nodokļa 0 procentu likmes piemērošanai
(4) Nodokļa 0 procentu likmi nepiemēro, ja reģistrēts nodokļa maksātājs ir saņēmis avansa maksājumu par nodokļa rēķinā par avansa pieprasījumu norādīto preci vai pakalpojumu, kuram saskaņā ar 43.pantapirmo, otro, trešo, sesto un septīto daļu, 44., 45., 46., 47. un 48.pantupiemērojama nodokļa 0 procentu likme, bet sešu mēnešu laikā no avansa saņemšanas dienas prece nav nosūtīta vai pakalpojuma sniegšana nav uzsākta.
Iepriekš jau paldies par atbildēm.
Mediajelgava
Mediajelgava 20.09.2021 14:16
13 ziņojumi

Atbildes (2)

Sākumā pašiem jātiek skaidrībā ar terminoloģiju. Ir grūti atrast pareizo atbildi, ja lieto nepareizos vārdus.
Ja piegāde nav notikusi, tad jūs esiet samaksu saņēmuši avansā. Prece joprojām ir jūsu - jūs to variet nepiegādāt, variet pārdot citam, var sabojāties u.t.t.. Ja prece tomēr jau ir klienta īpašumā un nav notikusi piegāde, tad jums piegāde bija iekšzemē (jūsu noliktavā), nevis uz ES.
Dzintarss
Dzintarss 20.09.2021 15:29
245 ziņojumi
Ну у вас должно быть как минимум Инкотремс, если например EXW, и как правильно заметили, право собственности может произойти уже на вашем складе. При этом товар может быть отгружен и позже.
Otkat
Otkat 20.09.2021 18:34
1239 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.