По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Bezprocentu aizdevums meitas uzņmemumam Uz tēmu sarakstu

Bezprocentu aizdevums meitas uzņmemumam
Labdien!
Ja mātes uzņēmums, kā dalībnieks meitas uzņēmumā, veic bezprocentu aizdevumu meitas uzņēmumam, vai rodas nosacītā peļņa? .. uzsvars uz "bezprocentu aizdevums"
Atradu šādu VID skaidrojumu, bet te nav pieminēts, ka tas ir bezprocentu aizdevums:
"Tātad gadījumā, ja mātes uzņēmums kā dalībnieks savā meitas vai saistītajā uzņēmumā, tam aizdod naudas līdzekļus, tad izpildās Uzņēmumu ienākuma nodokļa likuma 11 .panta trešās daļas pirmā punkta nosacījums un šādu aizdevumu neuzskata par nosacītu peļņas sadali un neapliek ar uzņēmumu ienākuma nodokli."
7viesis
7viesis 25.03.2020 10:24
195 ziņojumi

Atbildes (5)

Uzņēmumu ienākuma nodokļa likuma 11. panta pirmajā daļā noteikts, ka saistītajai personai izsniegts aizdevums ir uzskatāms par nosacītu peļņas sadali un apliekams ar nodokli atbilstoši šā likuma normām.
Savukārt, atbilstoši Uzņēmumu ienākuma nodokļa likuma 11. panta trešās daļas 1. punktam 11. panta pirmo daļu nepiemēro aizdevumam, kuru izsniedzis dalībnieks nodokļa maksātājam.
Nodoklitis
Nodoklitis 28.03.2020 19:25
224 ziņojumi
рассчитать неполученные проценты и через UIN, увы ((
Kel
Kel 30.03.2020 23:02
12066 ziņojumi
Negribu izlikties par speciālistu UIN jautājumos, bet manuprāt jēga aplikt aizdevumus ar UIN ir tādēļ, ka tā var būt maskēta peļņas sadale - uzņēmums nevēlas izmaksāt dividendes (un maksāt nodokli), bet brīvos līdzekļus aizdod īpašniekam.
Līdz ar to, ja meita aizdod mātei (jo māte ir īpašniece un peļņas sadales gadījumā gūtu dividendes), šāds aizdevums jāapliek ar UIN.
Ja māte aizdod meitai, tā nebūtu "nosacīta peļņas sadale", jo meitai nepienākas nekādas dividendes no mātes, aizdevums nevar kalpot par dividenžu aizstājēju. Tā gluži otrādi , ir investīcija. Ne jau no labas dzīves mātes uzņēmums aizdod meitai, daudz labprātāk taču saņemtu dividendes.

Arī nesaņemtie procenti, manuprāt, neietekmē UIN, jo pēc vecās sistēmas neiegūti ieņēmumi ietekmē peļņu (no kuras rēķinājām UIN), bet jaunā UIN sistēma apliek peļņas sadali un nesaimnieciskās izmaksas. Bet es neesmu ļoti dziļi pētījusi šo jautajumu, tādēļ neuzstāju.
Ilzex
Ilzex 31.03.2020 09:43
2666 ziņojumi
e) ienākumus, kurus nodokļu maksātājs būtu saņēmis, vai izdevumus, kuri nodokļu maksātājam nebūtu radušies, ja komerciālās un finanšu attiecības būtu veidotas vai nodibinātas pēc noteikumiem, kas būtu spēkā starp divām neatkarīgām personām, un ja šo starp saistītām personām (no kurām viena ir nodokļa maksātājs) slēgto darījumu vērtība būtu atbilstoša tirgus cenai (vērtībai), kuras aprēķināšanas metodes nosaka Ministru kabinets,

вот такая штука есть в законе ПНП в 4 статье,2 части , второго пункта, сможете доказать, что Ваш заём не подпадает под это определение, будет Вам счастье
Tt7
Tt7 31.03.2020 12:11
37863 ziņojumi
Labdien!
Vēlos pacilāt vēl mazliet šo tēmu. Mātes uzņēmums ir aizdevis meitas uzņēmumam naudu, taču šobrīd grib šo aizdevumu dzēst, jo meitas uzņēmums nīkuļo un ir doma to vispār likvidēt.
Mātes aizdevums meitai ar UIN neapliekas. Taču, ja aizdevums tiek "uzdāvināts", vai mātei gadījumā neveidojas ar UIN apliekamā bāze?
Insi
Insi 18.08.2020 16:11
352 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.