По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Datorprogrammas, autortiesības un licencēšana

Tildes Jumis Uz tēmu sarakstu

Tildes Jumis
Коллеги, кто работает в Tildes Jumis с валютными счетами, помогите, пожалуйста, разобраться.
На конец отчетного периода остаток в EUR по валютному счету не соответствует банковскому, если пересчитать на калькуляторе. Расчет курсовой разницы делала. Что делаю не так?
Ludmila971
Ludmila971 26.02.2020 09:37
14 ziņojumi

Atbildes (3)

Noteikti ir kāda viltīga metode ar valūtas kursu starpību dokumentiem, ja jau tādi paredzēti, diemžēl es to neesmu iemācījusies. Tādēļ es daru tā.
Piemēram USD kontā ir atlikums, kuru pārrēķinot EUR (virsgrāmatā) sanāk, ka ir 2 eur par daudz. Tad es taisu grāmatojumu 31.decembrī, kurā šos 2 eur noņemu. Piem D valūtas kursu svārstību zaudējumi K USD konts. Kontējumam NOTEIKTI jābūt EUR, lai nesabojātu pareizo USD atlikumu. Nokopēju šo pašu kontējumu, pārlieku datumu uz 1.janvāri un 2 EUR D USD konts, K valūtas kursu svārstību peļņa.
Ja tas jādara 1x gadā, tad man tā vieglāk.

Cerams būs kāds, kas izstāstīs kā ir pareizāk.
Ilzex
Ilzex 26.02.2020 13:16
2666 ziņojumi
Tā arī ir - pēc automātiskajām VKS (Jumis katru grāmatojumu pārrēķina pēc tās dienas ECB kursa) ņem atlikumu valūtā un salīdzina ar atlikumu virsgrāmatā (vai analītiskajā kontā) uz 31.12. x valūtas kurss uz GP sastādīšanas brīdi.
Ja rodas starpība - tad nogrāmato uz valūtas kursu svārstībām (pozitīvam vai negatīvām). Šādi papildus grāmatojumi tiek veikti reizi gadā, sastādot GP.
Irita
Irita 26.02.2020 21:13
185 ziņojumi
Paldies par palīdzību! Sapratu.
Ludmila971
Ludmila971 27.02.2020 09:30
14 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.