Laipni lūdzam jaunajā VGK. Vietne ir atjaunota: ieeja, parole un abonements — tie paši. Kas mainījies

iekārtas un uzņēmums

Uz tēmu sarakstu
VsAtbildes: 1
Pirmā ziņa
Labdien!
Ir vēlme tuvāk vasarai dibināt savu uzņēmumu, lai sākuma stadijā pa kabatu nesit apkures rēķini.
Iekārtās paredzēts iztērēt ap 5000...6000€. Doma ir pamazām iepirkt aparatūru un palēnām apgūt un tikai tad dibināt sia. Daļa no tehnikas jau ir iegādāta pagājušogad.
Sakiet, kā man grāmatvediski pēc tam rīkoties ar aparatūru kura ir pirkta pirms firmas dibināšanas? Kā ar pirkuma papīriem?
Vai tomēr labāk ir no sākuma dibināt, un tad pirkt? Bat tad man firmai būs dīkstāve pāris mēnešus.

Atbildes 8

Tt7Atbildes: 37 863Saņemti «Paldies»: 1 060
#1
По таким вопросам в реале консультируются...
S4etovod_votrubaAtbildes: 116Saņemti «Paldies»: 11
#2
Čeki par tehniku uz savu vārdu un personas kodu. Vēlāk to (vai daļu no tā - lai būtu 3000 eiro) ieguldisiet kā pamatkapitālu dibinot savu SIA.
Mu-maijaAtbildes: 16 043Saņemti «Paldies»: 1 510
#3
nemaldiniet cilvēkus
mantiskam ieguldījumam vajadzīgs novērtējums un saistība ar firmas darbību
lasiet komerclikumu
SerAtbildes: 3 685Saņemti «Paldies»: 494
#4
Фирма может купить у физ.лица оборудование, являющееся его личным имуществом.
И оценщик не нужен как при внесение в основной капитал.
AndazAtbildes: 27 901Saņemti «Paldies»: 1 547
#5
Tt7, 09.01.2015 10:14По таким вопросам в реале консультируются..
Šī ir vienīgā pareizā atbilde uz uzdoto jautājumu!
Mu-maijaAtbildes: 16 043Saņemti «Paldies»: 1 510
#6
Ser, 10.01.2015 03:10Фирма может купить у физ.лица оборудование, являющееся его личным имуществом.
И оценщик не нужен как при внесение в основной капитал.
А вот и нет.
Опять: читаем КЗ.
Для молодой фирмы в течение 2 лет у самих учредителей можно приобретать только в пределах 10% основного капитала причем после разборок на общем собрании.
Paldies: 1
Mu-maijaAtbildes: 16 043Saņemti «Paldies»: 1 510
#7
Коммерческий закон: статьи 139 с первыми тремя примами
И в довесок 154
Paldies: 1
SerAtbildes: 3 685Saņemti «Paldies»: 494
#8
(7) Šā panta pirmās, otrās, trešās un ceturtās daļas noteikumi neattiecas uz gadījumiem, kad manta iegūta sabiedrības parasti veicamās komercdarbības ietvaros par parasto vērtību, bezatlīdzības darījumā, izsolē, biržas darījumā vai saskaņā ar tiesas nolēmumu.

(8) Viena dalībnieka sabiedrībā darījums starp sabiedrību un tās dalībnieku slēdzams rakstveidā, un šāda darījuma slēgšanai nav nepieciešams dalībnieku sapulces apstiprinājums vai piekrišana.

Разве согласно 7 пункту "manta iegūta sabiedrības parasti veicamās komercdarbības ietvaros par parasto vērtību" не подходит? 😲

Vēlaties atbildēt vai pajautāt?

Lasīt forumu var visi. Lai atbildētu vai pajautātu, ieejiet savā kontā.