По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

PVN likme viesu nama/telšu vietu pakalpojumiem Uz tēmu sarakstu

PVN likme viesu nama/telšu vietu pakalpojumiem
Labdien!

Gribēju pajautāt, kāda PVN likme ir darījumam, ja LR PVN nodokļu maksātājs iznomā telšu vietas un viesu namu LR fiziskajām/juridiskajām personām un citu valstu - 3 un ES personām?

Skatoties PVN likumu, man sanāk, ka 21%, jo neapliek ar nodokli dzīvojamo telpu īri, izņemot viesu izmitināšanas pakalpojumus viesu izmitināšanas mītnēs — viesnīcās, moteļos, viesu mājās, lauku tūrismam izmantojamās mājās, kempingos, tūristu mītnēs;

Jau iepriekš - Paldies!
Ievina
Ievina 15.07.2014 14:13
134 ziņojumi

Atbildes (3)

У нас ещё есть ставка 12%

(10) Nodokļa samazināto likmi piemēro izmitināšanas pakalpojumiem tūristu mītnēs.
Tt7
Tt7 15.07.2014 14:21
37863 ziņojumi
Ja man ir tikai zeme un nodalīta teritorija s/d veikšanai ar uzņēmuma vadītāja rīkojumu... Vai es varu uzskatīt, ka man ir tūrisma mītne? Te es pliku zemi bez nekā cita neredzu:(

Lasīju klasifikatoru, ka
Latvijas Valsts Standarta (LVS) prasības
viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītnēm Latvijā
Viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītņu kvalitātes novērtēšanai izstrādāti sekojoši standarti:
- Viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītnes. Viesnīcas – LVS 200-1:1999+A1:2004 (nav spēkā)
- Viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītnes. Viesu mājas – LVS 200-2:1999+A1:2004
- Viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītnes. Moteļi – LVS 200-3:1999+A1:2004 (nav spēkā)
- Viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītnes. Lauku tūrismam izmantojamās mājas – LVS 200-4:2000
- Viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītnes. Kempingi – LVS 200-5:2000
- Viesu izmitināšanas un apkalpošanas mītnes. Jaunatnes tūrisma mītnes – LVS 200-6:2000
Ievina
Ievina 15.07.2014 16:16
134 ziņojumi
"Plika" zeme līdz šim nav bijusi mītne.
Ja nu vienīgi Jūs kurmjiem iznomājat...
Aivars007
Aivars007 15.07.2014 17:09
26984 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.