По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Aktuālā diskusija

VID tematiskā pārbaude Uz tēmu sarakstu

VID tematiskā pārbaude
VID tematinskajā pārbaudē konstatēja ka mūsu uzņēmumā kases inventarizācija tiek veikta 1 reizi gadā ( pēc inventarizācijas akta)un par to piemēroja soda naudu 100 Ls. Vai tad likumā par grāmatvedību nav noteikts, ka ne retāk kā 1x gadā.Viņi atsaucās uz MK noteikumiem kur minēts, ka tas jādara regulāri bet ko nozīmē regulāri?
Sanitacinina
Sanitacinina 04.10.2004 20:02
14 ziņojumi

Atbildes (13)

а что написано в Вашей методике? и какая у Вас касса? профиль узнемума? возможно обороты большие и им не понравилось, а Вы не спорили? Как говорят сами девочки из ВИДа- хотя бы без 100 латов им не велено возвращаться....
Uzzi
Uzzi 05.10.2004 07:24
nav ziņojumu
kasē regulāri nozīmē katra mēneša pēdējā dienā. MK 584 noteikumos, ja nemaldos rakstīts, ka kases grāmata jāslēdz mēneša pēdējā dienā un "39. Skaidrās naudas atlikumu kasē regulāri pārbauda, veicot inventarizāciju..." regulāri nenozīmē vienu reizi gadā, pat PPR un KTPR inventarizācijām jābūt ne retāk kā 1 reizi ceturksnī. šoreiz gan manuprāt VID darbiniekiem ir taisnība, jau no laika gala tā ir bijis, ka kasē tiek veikta inventarizācija katru mēnesi un sastādīts akts uz pēdējo mēneša dienu, saskaitot banknotes pa nomināliem.
Cleo
Cleo 05.10.2004 08:10
19234 ziņojumi
Būtu jāskatās, kāda ir jūsu uzņēmumā inventarizācijas instrukcija jeb nolikums par inventarizācijām. Lai gan mans viedoklis ir, ka nevar ierakstīt nolikumā, ka kasē tiek veikta inventarizācija tikai 1 reizi gadā, jo pirmkārt jau tā ir nauda un otkārt ja netiks veikta inventarizācija katru mēnesi, tad netiks konstatēta iespējamā zādzība (ja uzņēmums nav maziņš) MK 585 noteikumi arī saka, ka "Inventarizāciju uzņēmumā veic saskaņā ar uzņēmuma vadītāja apstiprinātām inventarizācijas instrukcijām.... "
Cleo
Cleo 05.10.2004 08:18
19234 ziņojumi
Uzņēmums nodarbojas ar kokapstrādi un kasē ieņēmumi vidēji dienā nepārsniedz 100 Ls . Ieņēmumi skaidrā naudā ir tikai kase-banka, izdevumi tāpat kase-banka un avansa norēķins (uzņēmuma vadītājam).Ar skaidro naudu rīkojas uzņēmuma vadītājs no kases uz banku un otrādi, tā ka zādzība nav iespējama ja nu vienīgi viņš pats sev to naudu varētu nozagt. Uzņēmums ir neliels zemnieku saimniecība. Un nolikumā par inventarizāciju mums tiešām tā arī ir rakstīts 1 reizi gadā pirms gada pārskata sastādīšanas, jo mūsu uzņēmumā tā tiešām ir tikai formalitāte.
Sanitacinina
Sanitacinina 05.10.2004 10:10
14 ziņojumi
varat mēģināt, bet nedomāju, ka tas pārliecinās VID darbiniekus. Arī manā uzņēmumā tā ir formalitāte kā jūs sakāt, jo visi norēķini notiek caur banku. Jūsu gadījumā atlaide ir tika tai ziņā, ka kases grāmatu drīkstat aizpildīt 1 reizi nedēlā, bet kases inventarizācijas aktiem tomēr es uzskatu jābūt katru mēnesi. Galu galā tā arī ir tikai formalitāte.
Cleo
Cleo 05.10.2004 10:23
19234 ziņojumi
Vēl VID darbiniece lika rakstīt paskaidrojumu par to, ka PPR (Tika iegādāta stīpojamā lenta )pārdevējs kā mērvienību norādījis gabalus. Šo preci pārdod ruļļos (spolēs)iepakojumā un PPR parasti norāda viena iepakojuma cenu, bet VID darbiniece mūs mēģināja pārliecināt , ka mērvienībai jābūt kilogramos. Vai tad drīz arī diega spoles un tamlīdzīgas lietas būs jāiegādājas kilogramos? Vai tas ir, kaut kur norādīts? Un vai mums būtu jāsniedz paskaidrojumi par piegādātāja izrakstītu pavadzīmi.
Sanitacinina
Sanitacinina 05.10.2004 10:35
14 ziņojumi
Это они просто цепляются на ровном месте.

Про регулярность можно почитать разве что в философском словаре. По крайней мере меня как-то послали именно туда, когда зашел спор по поводу этого термина. Другого определения так и не предъявили.

Про единицы измерения. Разумно указывать ту единицу, на которую у вас установлена цена. Если все рулоны одинаковые и цены зафиксированы за рулон, то указывайте штуки. Если рулоны разные и цена каждого зависит от веса, то надо указывать вес.
Maija
Maija 05.10.2004 11:19
28223 ziņojumi
Tiko zvanīju uz VID konsultācijām, kur man atbildēja, ka MK noteikumos ir minēts regulāri, bet faktiski nav minēts periods un uzņēmuma vadītājs var pats noteikt cik bieži kases inventarizācija ir nepieciešama un, ka tas var būt arī 1 reizi gadā. Viņi paši nonāk pretrunās. Jēdziens regulāri nozīmē, ka kāda darbība vai notikums atkārtojas noteiktā laika intervālā, šajā gadījumā laika periods nav norādīts. Arī Gada pārskati ir jāiesniedz regulāri taču tas nenozīmē, ka tas jādara biežāk kā 1 reizi gadā.
Sanitacinina
Sanitacinina 05.10.2004 11:34
14 ziņojumi
Я Вам сочувствую, можете поспорить, можете подарить ВИДу 100 латов, и надеятся на то, что вновь придут не скоро.
Uzzi
Uzzi 05.10.2004 11:40
nav ziņojumu
Maija, PPR izrakstīja piegādātājs, mēs šajā gadījumā esam preču saņēmējs. Un ruļļi ir vienādi, pie tam svērt tos vienkārši nebūtu korekti, jo ruļļa vidū atrodas spole, kurai arī ir kaut kāds svars. Tad būtu jāsver atsevišķi spole un pakojamā lenta, ko var izdarīt tikai sabojājot preci.
Sanitacinina
Sanitacinina 05.10.2004 11:50
14 ziņojumi
Так может они прицепились потому что лента используется для упаковки. А за упаковку надо платить налог от веса.

Хотя почему объяснения требуют с вас, а не с продавца?

Не зря, похоже, правительство заложило в программу до 2030 года превращение налоговой службы из репрессивного органа в орган, способствующий предпринимательству. Четверть века на это надо, поколение сменить. Не все из присутствующих доживут до этого светлого мига.
Maija
Maija 05.10.2004 12:10
28223 ziņojumi
Kases inventarizācija ir jāveic obligāti vienreiz gadā, arī tad kad tiek nodota ,vai pieņemta no citas personas ( piemēram uz atvaļinājuma laiku), to es varu teikt no personiskās pieredzes. Bet Vid var jau izdomāt daudz un dažādas prasības.
Solvita22
Solvita22 05.10.2004 17:04
7 ziņojumi
Sanitacinina, par gada pārskatiem ir pateikts nevis regulāri bet konkrēti - Gada pārskatu saturu un formu, kā arī to sastādīšanas, pārbaudes iesniegšanas un publicēšanas kārtību nosaka īpaši likumi un normatīvie akti. 14. pants. Pārskata gadam ir jāaptver 12 mēneši, un parasti tam jāsakrīt ar kalendāra gadu. Ar Latvijas Republikas Finansu ministrijas atļauju uzņēmumam var noteikt citādu pārskata gada sākumu un beigas, ja to pieļauj attiecīgā uzņēmuma statūti. Jaunizveidota uzņēmuma pirmais pārskata gads, kā arī jau esoša uzņēmuma pārskata gads, ja tiek mainīts tā sākums un beigas, var aptvert īsāku vai garāku laika posmu, bet ne vairāk par 18 mēnešiem.

Bet par kasi pateikts tikai regulāri, nu ja jau jums tur ierakstīts nolikumā 1 reizi gadā, mēģiniet apstrīdēt VID lēmumu. ES lai neietu ragos ar VID nolikumā ierakstīju kasei inventarizācija 1 reizi mēnesī, pavadzīmēm (stingrās uzsakites) 1 reizi ceturksnī, pārējiem bilances posteņiem pēc nepieciešamības un pie gada pārskata sastādīšanas.
Cleo
Cleo 05.10.2004 20:39
19234 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.