Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
kases ieņēmumu orderis un PVN
Labdien!
Debitors skaidrā naudā samaksā marta neapmaksātās pavadzīmes summu, bet šim debitoram uz 31.decembribija parāds, ko gatavs maksāt pa daļām skaidrā naudā, katru reizi, kad maksā tekošos maksājumus. Jautājums: kā pareizi noformēt kases ieņēmumu orderi?
piemēram saņemta skaidra nauda 370Ls, no kuriem 350Ls ir tekošā maksājuma kopsumma un 20Ls ir parāda daļas kopsumma. Vai kases ieņēmumu orderī PVN izdalīt no visa maksājuma kopsummas
t.i.no370Ls?
Debitoru grāmatvede iebilst, sakot, ka tā nedrīkst, ka dubultā tiek aprēķināts PVN, bet parāda summas pilnais PVN jau bija aprēķināts un iesniegts atskaitē decembrī. Ar šo kases ieņēmumu orderi jau tiek apliecināts, ka nauda ir saņemta.
Atbildes (36)
PVN aprēķina tiki no tekošā maksājuma, nevis debitotra parāda, citādi taisnība debitoru grāmatvede, PVN ies dubultā.
par PVN aprēķināšanas būtību man ir skaidrs, bet gāja runa tieši par kases ieņēmumu ordera aizpildīšanu, kā ir pareizi jāuzrāda PVN...?
Ja ir izrakstīts nodokļa rēķins, tad iemaksājot kasē PVN nenorāda.
PVN aprēķina tajā mēnesī, kad pārdod preci (un saņem) un izraksta pavadzīmi, nevis kad tiek parāds samaksāts. (Netiek runāts par avansa maksājumiem)
bet vai tad aizpildot kases ieņēmumu orderi nav jāizdala saņemtās summas PVN? Par kontēšanu man arī viss ir skaidrs, jautājums ir vienīgi par kases ordera aizpildīšanu.
bet vai tad aizpildot kases ieņēmumu orderi nav jāizdala saņemtās summas PVN? Par kontēšanu man arī viss ir skaidrs, jautājums ir vienīgi par kases ordera aizpildīšanu.
Gribiet dubultā PVN? Uzzīmējiet lidmašīnas, tad varbūt kontēšana kļūs skaidra.
tad saņemot skaidro naudu PVN nav vispār jāizdala kases ieņēmumu orderī?????
2310/6110,5721
2610/2310
Uzrakstiet, kā Jūs grāmatojat?
piedodiet, nevis kases ieņēmumu orderī bet stingrās uzskaites kvītī! Man sajuka...
kases ieņēmumu orderī netiek izdalīts PVN, bet jautājums vai saņemot skaidro naudu un izrakstot stingrās uzskaites kvīti, šajā kvītī ir jāizdala PVN?
Vai Jums ir tikai st.uzsk.kvīts, vai arī nodokļu rēķins?
nodokļu rēķins (pārdošanas pavadzīme, kas ir pamats PVN aprēķinam) un samaksas apliecinošs dokuments ir st.uzsk.kvīts.
А разве по квитсам можно принимать оплату за товар?
Ja kvītī izdalīsiet PVN, tad būs DIVREIZ.
А разве по квитсам можно принимать оплату за товар?
Ja nestrādā EKA, tad var(nav elektrība)
ko gatavs maksāt pa daļām skaidrā naudā
И именно в этот момент nestrādā EKA (nav elektrība)
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture