По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

IIN no nomas Uz tēmu sarakstu

IIN no nomas
Lasu, lasu likumdošanu, bet skaidrībā netieku.

Esmu reģistrējies kā saimnieciskās darbības veicējs - lauksaimniecība. 2012. gadā ieņēmumi, izdevumi 0. Bet 2012. g iznomāju dzīvokli un zemi. Izdevumu nav. Tagad rodas jautājums, no šiem ieņēmumiem jāmaksā IIN 25% vai 10%? Līgumi noslēgti uz 3 gadiem, VIDā šos līgumus neesmu reģistrējusi.
Pēc izlasītā, saprotu, ja ir reģistrēta saimn.darbība, tad jāmaksā 25%, bet mana saimniecieciskā darbība ir pavisam cita nozare.
Dvd
Dvd 18.01.2013 09:39
2 ziņojumi

Atbildes (4)

Manuprāt no visas saimnieciskās darbības -25% IIN.

Bet kā tad nav izdevumi par piem.dzīvokļa nomu. Vai tad šim dzīvoklim nekādi komunālie maksājumi uc.nav
Ilma
Ilma 18.01.2013 09:53
30495 ziņojumi
Обязательно есть коммунальные и есть налог на недвижимость
Krast
Krast 18.01.2013 09:55
1906 ziņojumi
Komunālos maksājumus uzreiz samaksā fiziskā persona, kas nomā. NIN 5 Ls ar kapeikām gadā, un tos pašus jau nomaksāju jau pārs gadus iepriekš avansā. Par zemi NIN lielāks. Tad es uzrādu šo nodokli kā izdevumus, un maksāju 25%.
Dvd
Dvd 18.01.2013 10:14
2 ziņojumi
Тогда доход= аренда+коммунальные(ведь арендатор Ваши счета оплачивает)
Расход=коммунальные+налог на недвижимость(все равно когда Вы его заплатили-важно когда он начислен)
Krast
Krast 18.01.2013 10:28
1906 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.