По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Pašnodarbinātā auto līzings un a/m norakstīšana vai pārdošana Uz tēmu sarakstu

Pašnodarbinātā auto līzings un a/m norakstīšana vai pārdošana
Paziņa palūdza padomu kā labāk izdarīt, bet man nav ne jausmas - ar pašnodarbinātiem neesmu saskārusies. Situācija sekojoša:
Pašnodarbinātajam bij auto līzingā ar izpirkuma tiesībām. Līzings ir izmaksāts. Tagad viņš vēlās mašīnu pārrakstīt uz dēlu. Kā to labāk izdarīt - pirkšanas-pārdošanas līgums? Līgumā ir jānorāda tirgus cena a/m vai arī pietiek ar likvidācijas summu?
Ja kādam bij pieredze šajā jautājumā, būšu pateicīga, ja dalīsieties tajā. Paldies!
Natali_z
Natali_z 28.05.2012 14:31
174 ziņojumi

Atbildes (6)

http://www.csdd.lv/lat/registracija/transportlidzeklu_registracija/?doc=676
Andaz
Andaz 28.05.2012 16:26
27897 ziņojumi
Vai a/m nolietojums bija norakstīts saimnieciskajā darbībā?
Ilma
Ilma 28.05.2012 21:26
30495 ziņojumi
Cik sapratu no paziņas, tad auto bij PL sastāvā, tātad laikam arī nolietojums bija norakstīts.
Natali_z
Natali_z 28.05.2012 23:32
174 ziņojumi
Ja a/m bija izmantota saimn.darbībā, tad arī pārdošanas ieņēmumi būs saimnieciskie. Kas tā tāda būtu par likvidācijas summu viņa gadījumā?
Ilma
Ilma 29.05.2012 08:54
30495 ziņojumi
Zem likvidācijas summas es domāju metāllūžņa vērtību.
Natali_z
Natali_z 30.05.2012 18:09
174 ziņojumi
Zem likvidācijas summas es domāju metāllūžņa vērtību.
Natali_z 30.05.2012 18:09
Ja varēsiet pierādīt, ka auto bija tā "nojāts" (atvainojos), tad pārdodiet. Lai gan ZEM lūžņu vērtības pārdot nedrīkst nekā. Samaksājiet no starpības nodokļus - tad pārdodiet kā gribat.
Andaz
Andaz 31.05.2012 12:52
27897 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.