По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Kā ar PVN? Uz tēmu sarakstu

Kā ar PVN?
Klients (ES PVN apliekama persona) vēlas no SIA (PVN apliekama persona) iegādāties priedes dēļus (kokmateriāli) nemainot to atrašanās vietu (SIA ražotn). Kāda PVN likme jāpiemēro un vai jāpiemēro? Kā to atspoguļot PVN deklarācijā?
SIA veiks arī šo kokmateriālu pārstrādi gatavā produkcijā.
Ja darījums notiktu ar Latvias PVN apliekamu personu, tad ir skaidrs (kokmateriāli-PVN neuzrādam). Bet kā ir darījumos ar ES apliekamu personu?
Gu-a
Gu-a 25.05.2012 23:14
299 ziņojumi

Atbildes (4)

Читаем закон.

13.2 pants. Nodokļa piemērošana kokmateriālu piegādei un ar to saistītiem pakalpojumiem

(1) Nodokli par šā panta trešajā daļā minēto kokmateriālu piegādi, kas veikta iekšzemē, valsts budžetā maksā kokmateriālu saņēmējs, ja kokmateriālu piegādātājs un kokmateriālu saņēmējs ir apliekamās personas.

Вывоза из Латвии тоже нет, значит нет и поставки на территории ЕС.

Остается обычная ставка - 22%.
Maija
Maija 26.05.2012 07:39
28223 ziņojumi
Остается обычная ставка - 22%.

kas iet reversā kokmateriālu saņēmējam.
Ilma
Ilma 27.05.2012 10:00
30495 ziņojumi
Да нет никакого реверса.
Продавец - облагаемое лицо LV, покупатель - облагаемое лицо ЕС (не-LV), сделка на территории Латвии.
1. Для реверса оснований нет, поскольку покупатель не является облагаемым лицом в LV.
2. Для 0% тоже оснований нет, поскольку нет вывоза с территории Латвии.
3. Покупателю латвийский НДС реверсовать некуда, поскольку он заплачен в другой стране, а не в стране его регистрации.
Maija
Maija 27.05.2012 11:49
28223 ziņojumi
Jā jā jā cien. Maija Jums taisnība, neieskatījos to ES.
Ilma
Ilma 27.05.2012 12:35
30495 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.