По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Atvaļinājums!! Uz tēmu sarakstu

Atvaļinājums!!
Lasot par atvaļinājuma naudas aprēķināšanu summētajam darba laikam man jau galva griežas, tad kā ir pareizi?

Sumētais darba laiks, darba samaksa par stundām, darbinieks strādā pēc noteikta grafika ar kuru ir iepazīstināts, vēlas iet atvaļinājumā no A līdz B kura laikā pēc grafika iekrīt X stundas, bet darbinieks ir ņēmis iepriekšējo sešu mēnešu laikā apmaksātu atvaļinājumu un bezalgas atvaļinājumu, ja viņam es aprēķināšu pēc vidējās stundas apmaksas, kurā šos atvaļinājumus neskaita vai būs pareizi, vai man ir jāpiemēro darba līdzdalības koeficents.

Darba līdzdalības koeficentu aprēķināšu: sešos mēnešos nostrādātās stundas dalīšu ar pēc grafika paredzētās stundas šajos sešos mēnešos.

Ceru ka kāds man atbildēs un nepasūtīs vienu māju tālāk, jo es sēžu visu dienu šajā portālā un palieku tikai glupāka.:-<
Zzanne
Zzanne 21.10.2011 13:41
18 ziņojumi

Atbildes (4)

Kaut kādu paraugu esmu ielikusi failos.
Japaina
Japaina 21.10.2011 13:47
10269 ziņojumi
No tā, ka darbiniekam pēdējos sešos mēnešos bija kaut kādi atvaļinājumi, stundas vidējā izpeļņa nav ne mazāka, ne lielāka.

Ja darbiniekam ir noteikts normālais (garuma ziņā) darba laiks (kaut arī summētais), nekādi koeficienti nav jāpiemēro.

Nemaz nerunājot par to, ka Likuma tie nav definēti - tas ir tikai skaidra prāta secinājums. Diemžēl ne visi juristi ir spēcīgi matemātikā.

Ja jūs tos piemērosiet, esiet gatavi paskaidrot to piemērošanu - tas ir jūsu risks.

Pagaidām par to ir jācīnās.
Mu-maija
Mu-maija 21.10.2011 13:50
15946 ziņojumi
Darbiniekiem ir noteikts darba laiks kas nepārsniedz mēneša ietvaros normālu darba laiku, kā arī nedēļā 56 stundas,darba laiks dienā pēc grafika mainās līdz desmit stundām
Zzanne
Zzanne 21.10.2011 14:00
18 ziņojumi
Paldies Japaina, bet mans "krutais" darba dators šo failu neatver,apskatīšos mājās.

Iepriekš pateicos!!!
Zzanne
Zzanne 21.10.2011 14:11
18 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.