Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
z/s Vieglais pasažieru
Z/S ir nopirkusi vieglo pasažieru automašīnu.
1.Uzņēmuma vieglo transportlīdzekļa nodokli nav jāmaksā , jo z/s nav reģistrēta komercreģistrā?
2.Pvnnopērkot auto -20% un 80% sadalās?
3.Degvielai rezerves daļām Pvn 20% un 80% sadalās?
4.Betkā būt , ja spidometrs nesakrīt, jo ar šo mašīnu tiek braukts arī personīgajām vajadzībām. Ka veikt šo uzskaiti- degvielas un rezerves daļu un amortizācijas šādā situācijā?
Atbildes (8)
Manuprāt
- autonodokli nemaksā.
-PVN visur 100%
- Katram braucienam ceļazimei jābūt odometra rādītājam uz brauciena sākumu un beigām. Tad pa citu laiku var braukt personīgi ar personīgo a/m.
PVN z/s ir kā visiem.
Bet kā atrisināt odometra rādījumu uzskaiti , ja nav tās personīgās a/m.
Katra jauna ceļa zīme sākas ar jaunu odometra rādījumu, kas nesakrīt ar iepriekšējās beigu rādījumu.
Bet kā atrisināt odometra rādījumu uzskaiti , ja nav tās personīgās a/m.
Ilma- doma ir tāds, ka gribas visu izdarīt pareizi- likumīgi. es ar z/s automašīnu braucu arī personīgās darīšanās. kā būt ar spidometru? un vai visas rezerves daļas , apdrošināšanu,amortizāciju var 100% likt saimnieciskās darbības izdevumos? degvielu es saprotu pēc normas.
šadi jautājumi man radās sakarā ar UIN likuma 5.panta7 daļu un IIN likuma 8.panta2.3 un 2.4 daļu
Vai a/m reģistŗeta fiziskai personai?
Ja personīgā a/m, tad norakstīt var tikai degvielu saskaņā ar ceļazīmi.Nekādas rezerves daļas ne ko citu.
Nav citas iespējas kā ceļazīmēs uzrādīt brauciena sākuma odometra rādītāju un beigu.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture