По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

avanss ES piegādātājam Uz tēmu sarakstu

avanss ES piegādātājam
Viecam daļēju priekšapmaksu ES piegādātājiem jūnijā (pēc faktūrrēķina), preci un invoisu saņemsim jūlija.

Biju saprAtusi, ka ja ES piegādātājiem tiek veikts avanss - tad saskaņā ar PVN 8.p.1.1

iegāde ir notikusi un jārēķina PVN.

Kad nedēļu atpakaļ šo jautājumu rakstiki pārvaicāju VID, tad tā arī atbildēja- par avansa daļu rēķiniet PVN jūnijā, par atlikušo daļu jūlijā.

Vakar zvanīju vēlreiz uzzināt , kas tad ir jāraksta PVN1 pielikumā - vai tas būtu tas faktūrrēķina numurs (kurš man ir pat ar maija datumu).

Tagad VID saka , ka varot arī izvēlēties, ja ir samaksa veikta avansā, tad PVN varu rēķināt arī tad , kad saņemts invoiss un prece.

Kā tad īsti ir? Kā darītu Jūs?
Riba
Riba 09.07.2004 13:51
nav ziņojumu

Atbildes (1)

Я бы делала, как в письме написано. А то реверс вещь коварная еще со времен, когда делали его на всякие консультационные услуги из-за границы.

Начислять НДС к уплате надо по факту совершения сделки независимо от наличия документа и правильности его оформления.

А вот предналог вычитать - это на ваше усмотрение. Поэтому при желании можно прицепиться, что налог не начислен, хотя должен был. Со всеми вытекающими последствиями.

А СГД сейчас трактует "или" для уплаты налога не как любой момент на выбор, а тот, который наступил первым.
Maija
Maija 09.07.2004 15:14
28223 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.