Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības un tirdzniecības dokumentu noformēšana. Ierīces maksājumu reģistrēšanai. Darījumus apliecinoši dokumenti
tāme un DD sociālais nod. Uz tēmu sarakstu
138 ziņojumi
Atbildes (34)
816 ziņojumi
138 ziņojumi

Tāmē būs i sociālais nodoklis 24.09%, i instrumentu, darba un transporta izmaksas, vēl varētu būt virsizdevumi. Esmu redzējusi, ka paredzamā peļna ir 5%, tagad pat vēl mazāku iekļauj. 15% gan ir daudz.
1727 ziņojumi
1727 ziņojumi
--------
совершенно верно
1285 ziņojumi
138 ziņojumi
138 ziņojumi
Lai saprastu tāmju veidošanas principus nepietiks ar vgk. forumu, diemžēl. Tur jāpalasa (vismaz) vadības grāmatvedības pamati.
Jums jau vairākas atbildes šajā topikā - jā tāmē viss ir pareizi uzrādīts!
Peļņa 15%, manuprāt, jau nu ir dikti liela.
Peļnas nodokli maksājam taču no ieņēmumu izdevumu starpības.
Ja, piemēram, materiāli tāmē ir par 100 latiem, bet darbu veicējs var dabūt lētāk materiālus par 10 procentiem (apmēram, jo jūs nezināt kādas atlaides viņam pieejamas)
Tad, aptuveni rēķinot, ieņēmumi=100, izdevumi=90, peļņa=10
un tik no 10 maksājam peļņas nodokli 15%
1727 ziņojumi
1727 ziņojumi
Uzņēmuma peļņa var būt iekļauta tāmē, taču tas nav nodoklis, bet peļņas procents. Mūsdienās prasīt 15% peļņu ir nekaunība. Kam es personīgi nekādā ziņā nepiekristu - bet bagāts dara kā grib.
Izlasiet minēto dokumentu, un sapratīsiet, kādai jāizskatās tāmei.
Nu, lai mācās ar tāmes stādīt, ne tik nodokļus skaidrot un iekasēt
1727 ziņojumi
Pakalpojumu sniedzēja nodokļi (UIN) uz pakalpojumu saņēmāju neattiecas!

Nu 15% uzlikt pa virsu vēl peļnu, nu ir dikti daudz, vai ne?
1727 ziņojumi
Likumīgi. 138 ziņojumi
Nevienam citam nav darīšana, protams.
Bet, ja es būtu pasūtītājs, es tomēr meklētu tādu izpildītāju, kurš šo pakalpojumu sniedz lētāk - ar zemāku peļņas procentu. Par to bija mans stāsts.
Un tāmes ir ĻOTI rūpīgi jāpārbauda. Zinu no personīgās pieredzes, jo apkalpoju celtniecības firmu (1) un arī uzņēmumu, kurš regulāri kaut ko remontē (konkursu rezultātā)(2). Citiem vārdiem sakot - esmu pudu sāls apēdis.
Un, ja zemnieks grib var ar konkursu uzrīkot par rozetes nomaiņu un izvēlēties sev pieņemāmāko pretendentu darbu veikšanai.
1727 ziņojumi
VIDam zvanīt par tādām lietām........