Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Savstarpējo norēķinu salīdzināšana Uz tēmu sarakstu
Savstarpējo norēķinu salīdzināšana
Esmu students un pa vasaru esmu iekārtojies darba par grāmatveža palīgu un man vajag veikt savstarpējo norēķinu salīdzināšanu (mums- debitoru,otram uzņēmumam - kreditoru) un sanāk ka man visu dienu ir abu uzņēmumu dati pēc pavadzīmēm un summa jāsalīdzina vai sakrīt,protams nesakrīt =)un tur tukstošiem pavadzīmes jasalīdzini,vai ir iespēja kaut kā atrāk atrast vienādās pavadzīmes un arī iztrūkstošās P/z?nevis visu dienu abu uzņēmumu datus exel visu laiku atzīmēt ar krāsu iezīmēšanu! Jo man grāmatvedes teica ka viņas visu laiku tā dara. Nav kaut kāda formula vai programma, kas atrastu vienādās P/z un summas, kā arī tās p/z kas nesakrīt abiem uzņēmumiem!
Paldies par atbildēm!
Atbildes (19)
nē nu normāli, vai tad grāmatvedības programma nedod iespēju izdrukāt savst. norēķinu salīdzināšanas aktu? Man pat Zalktis tādu iespēju dod. Tūkstošiem pavadzīmju un uzskaite tiek vesta excelī????
А что же вы хотели.
У бухгалтера работа такая - цыпарки столбиками складывать и сравнивать.
Для начала сравните остатки на конкретную дату.
Если в бухгалтерии хоть какая-то автоматизация имеется, то и аналитика должна быть. Если остатки совпадают, то и слава богу.
Если не совпадают, то придется маркером красить.
Еще можно головой думать исходя из принципа: если баланс не сошелся, значит есть ошибка. Если баланс сошелся, значит ошибок две.
Excel-ā taču var sašķirot stabiņus numuru secībā, arī pēc summām - no mazākās uz lielāko utt.
Kāda problēma?
Vienīgi patiešām jābrīnās - ja pavadzīmju daudz, kāpēc grāmatvedības programmā to apmaksa netiek piesaistīta.
Arhaiski organizēts darbs tajā grāmatvedībā izskatās.
Lai veicas! Vēl 2 mēneši jānolauž!
Nu jā.... laba prakse... kā nevajaga strādāt...
nu kā teica Aivars007 nekas cits neatliek kā salikt excel, lai saliek secīgi pavadzīmes, nu un tad iet cauri ... cita varianta nav.
Domāju, ka students vienkārši nepārzin programmu.
nu jā....
interesanti, kāda programma ir??
excel?
vai kas labāks?
Excelī ir tāda formula "VLOOKUP" - ar tās palīdzību var ātri salīdzināt datus.
послала вам на е-почту файл - частичная автоматизация в EXCEL - 53-10
Grāmatvedibas programmas tiešām nepārzinu, šogad pabeidzu 3. kursu (vēl 1.gads) un šī pirmā pieredze, programmas ir Tildes Jumis un Winlats!
Es jau arī caur exel kartoju, kā arī uzmantoju filtru,jo tur vēl klāt ir apmaksa, atgrieztā un debitori!
ja nemaldos Tildes Jumis jau nu gan dod iespēju savst. norēķinu salīdzināšanas aktu sagatavot, ja vien grāmatvedis pareizi ir pats strādājis ar programmu un visu skaisti piesaistījis pie apmaksas dokumenta.
tāds sīkums "..ja vien grāmatvedis.."
Turpmāk izmantojiet iespēju jau maksājumu uzdevumā norādīt apmaksājamo dokumentu.
nu to jau, lai praktikants - students tiem grāmatvežiem pastāsta.
Varbūt vienkārši nemācēja atskaiti īsto atrast.
Es gan vairāk sliecos šoreiz noticēt studentam. Pieļauju, ka grāmatvedes nekādu apmaksas piesaisti neveido, jo:
1) neprot;
2) slinkums.
Вообще-то все делается проще. Сравниваются остатки на начало каждого месяца. Тогда видно, в каком месяце пропали данные.
Срвнивать надо отдельно выписанные накладные, отдельно оплату, отдельно возврат. Тогда найти ошибку не займет больше часа, даже для начинающего.
Es daru Juljatim teica=)Tā fiksāt iet nevis katru meklēt!Paldies!
LIELS paldies atbildēm =)
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture