Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Strādājošs (nestrādājošs) pensionārs Uz tēmu sarakstu
Strādājošs (nestrādājošs) pensionārs
Sveiki!
Vienkārši izmisums saistībā ar valdības pieņemtajiem lēmumiem!
Uzņēmuma vienīgais īpašnieks (valdes loceklis) ir persona, kurai piešķirts pensionāra statuss. Ņemot vērā, ka valstī krīze, arī uzņēmumam uz šo dienu nevedas diez ko labi, kā rezultātā šī persona strādā uz pilnvarojuma līguma pamata - saskaņā ar Civillikumu šāda veida līgums nav uzskatāms kā darba līgums un cilvēks var veikt valdes locekļa pienākums bez atlīdzības.
Bet kā šis līgums izskatās jautājumā par strādājošiem (nestrādājošiem) pensionāriem ?!?!
Ieturēs no viņa pensiju 70% apmērā vai nē ? Vai tagad pa galvu kaklu jāmaina uzņēmuma īpašnieki, lai cilvēks netiktu atstāts bez iztikas līdzekļiem ?
Pat nezinu, kurā valsts institūcijā lai griežos ar šo jautājumu - laiks palicis pavisam MAZ !
Atbildes (5)
У меня такая же ситуация,но получается,что на основании договора управления (пусть даже и без материального вознаграждения) он принят на работу,т.е. числится работающим.И я не знаю куда обращаться с этим вопросом.
Pieņemt citu valdes locekli. Uzņēmuma īpašnieki (dibinātāji) ir tik īpašnieki un ne vienmēr valdes locekļi.
Man tāda pati situācija. Ja viņš ir valdes loceklis, tad ir arī darba ņēmējs(riska nodeva gan netiek maksāta)un atskaitēs viņa vārds iet ar nullēm.Bet vārds ir. Tādad secinu, ka pensiju zaudēs. Vai var būt līdzīpašnieks ar paraksta un visādām citādām tiesībām un nebūt loceklis- jāprasa juristiem. Bet es domāju, ka tādu ir tik daudz, ka noteikti būs kāds skaidrojums no likumdevējiem.
Es arī domāju, ka būs skaidrojums.Betcitādi vienīgā iespēja palikt kā dalībniekam ( īpašniekam ) un par valdes locekli noteikt caur UR citu personu.
P.s. tikai skaidrojumu jau būs pēc tam kad likums jau būs stājies spēkā kā parasti.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture