Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Atruna līgumā par lata devalvācijas gadījumu Uz tēmu sarakstu
Atruna līgumā par lata devalvācijas gadījumu
Sveiciens, kolēģi!
Devalvācijas tēma pēdējā laikā ir visai aktuāla, vēlējos uzjautāt vai kāds nav redzējis kādā līgumā smuki noformulētu punktu par to, kā notiek apmaksa par preci, ja pēcapmaksas laikā notiek lata devalvācija. Gribam arī mēs savos līgumos šādu punktu ielikt, bet īsti neizdodas korekti noformulēt. Būtu priecīgs, ja kāds pateiktu priekšā!
Atbildes (11)
А разве за распространение такой информации уже не содють.....:-x ?
это смотря из чьих уст:-D
Hmmm.....interesanti.....Ingusz, a ko jūs domājat par "smuki noformulētu punktu "? Tas nožimē -vispār nemaksāt?????:-D
Nē tas nozīmē maksāt veco summu:-D
Ну для начала надо сформулировать, что именно под девальвацией понимается. А то все повторяют слово, но смысла не очень догоняют.
Piekrītu, Maija.
Vai Jūs savu preci pārdodiet ārzemju partnerim un norēķini notiek valūtu konvertējot. Vai kā citādi? Lata devalvācija ir lata vērtības samazināšanās attiecībā pret pārējām valūtām.Tas norēķinus latos iekšējā tirgū neskar.Vaiarī es kaut ko nesaprotu par lata devalvāciju?
У меня в договорах стоит так:
Nacionālas valūtas devalvacijas gadījumā, preces vienas vienības cena var būt pārrēķināta izejot no Eiro kursa
( 1 EUR=0.702804LVL) uz līguma noslēgšanas datumu.
Nāk prātā vienas personas šeit vairākkārt atkārtotais " kak strašno žiķ "8-)
..а кстати, как насчёт курса ЕВРО???;-)
Для договоров своего рода закрепление цены важно,если договор долгоиграющий.
Как лучше юридически это закрепить - это другой вопрос.:-S
Es piekrītu Maijai. Ja devalvācija tiešām kaut kad notiks, maz ticams, ka no rīta Rimševičs tā arī pateiks - devalvējām latu pa 30%. Gan jau teksts būtu par to, ka tiek paplašināts lata piesaistes koridors EUR un tad nu pierādi nu savam klientam, ka viņam tagad ir jāmaksā EUR, jo līgumā teikts, ka devalvācijas gadījumā tā jādara. Es funktierēju, kā noformulēt to punktu tā, lai nerastos pārpratumi.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture