По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Dažādi neklasificēti jautājumi

Sabiedriskais transports Uz tēmu sarakstu

Sabiedriskais transports
Vai te ir kāds grāmatvedis, kas strādā firmā, kas nodarbojas ar sabiedrisko transportu??

Man ir jautājums par EKA atskaitēm. Šoferīši katra maršruta beigās izsit maršruta atskaiti, katras dienas beigās izsit "fisk.dienas atsk." un "dienas x atsk." iepriekšējā grāmatvede politikā atrunāja ka EKA žurnālā līmē "Dienas x atsk." pie kases ieņ. ord. pievieno maršruta atskaiti. bet "fisk. dienas atsk." vienkārši salīmē uz lapas un ieliek mapītē. Es šobrīd atjaunoju grāmatvedības politiku un veicu uzlabojumus. Vai nevajadzētu kaut ko mainīt šajā metodikā?? Manuprāt pareizāk būtu pie kases ieņ.ord. pievienot "Dienas x atsk.", Bet EKA žurn. līmēt "Fisk. dienas atsk" taču "maršruta atsk." uzkrāt vienkārši. Pie manis bija atnākusi tematiskā pārbaude uzdevu viņām līdzīgu jautājumu, bet man radās priekšstats ka viņas šajā jautājumā neko nezin un atbildi es nesagaidīju.. Lūdzu jūsu viedokli..

Jau iepriekš Paldies!:-)
Agnese07
Agnese07 04.06.2009 08:49
289 ziņojumi

Atbildes (1)

EKA žurnālā ir jālīmē Z atskaite, kuru noņem parasti 1x dienā, to nosaka uzņēmums, kurā laikā tas tiek darīts. Pie ieņ.ordera vajadzētu pievienot inkasācijas čeku (no EKA izņemtā nauda). X atskaiti izmanto, lai pārbaudītu, vai sk.naudaEKA naudas kastē atbilst tam, kas ir reģistrēta EKA. To izmanto pārbaudītāji un, ja nesakrīt, uzliek sodus. Par žurnālu aizpildīšanu viss ir smalki uzrakstīts http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=10&id=875&hl=1Palasiet. Cik atceros tur bija kaut kas rakstīts arī par taksometru EKA. Domāju, ka tas noderēs arī Jūsu gadījumā. Bija arī EKA žurnālu paraugi un kas jādara, ja tos raksta elektroniski. VID darbinieki, ja nav attnākuši speciāli pārbaudīt EKA, neko sakarīgu pateikt nevar.
Astrauti
Astrauti 04.06.2009 10:00
31 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.